El penúltim Salvados de la temporada ha arribat abans que comenci la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d'abril. Els protagonistes del programa de Jordi Évole van ser dos candidats a les eleccions. Però no a aquestes, sinó a les municipals del 26 de maig. Ada Colau i Manuel Valls van protagonitzar un cara a cara amb Évole de mestre de cerimònies. Però la cerimònia que va oficiar el periodista de La Sexta no va ser completa. 

colau valls salvados

La Sexta

A molts ha sobtat que Évole hagi fet pujar fins dalt de Barcelona dues de les persones que es presenten a aquestes eleccions, deixant, però, al peu del funicular, altres opcions que semblen comptar amb més suport. El director i presentador, però, treia pit abans de començar el programa justificant per quins motius els espectadors havien de veure el Salvados d'aquest diumenge: "Porque con Colau i Valls hablamos de temas de los que no siempre se habla: vivienda, alquileres, seguridad, turismo...; porque Colau i Valls confronta dos modelos de sociedad radicalmente diferentes; y porque en Colau y Valls veremos algo impensable hace unos años: una activista antidesahucios debatiendo con el exprimer ministro de Francia".

colau valls salvados2

La Sexta

El seu argumentari, però, no ha convençut aquells que no entenen per què se li ha decidit donar tant de protagonisme a aquestes dues candidatures en concret, deixant en el camí moltes altres. Si fa una setmana, el programa dedicat a Catalunya i els periodistes va semblar una "encerrona" a Mònica Terribas, el de Valls i Colau ja s'anunciava posant en la diana Pilar Rahola, de qui Valls deia pestes sobre si li havien de posar un carrer al seu nom, al que l'escriptora va respondre enfotent-se d'ell:

Valls i Colau se les van tenir quan el candidat a la alcaldia va dir que no s'hauria “dejar el país en las manos de la extrema derecha o en las manos de los separatistas o de los populistas”. No semblen les dues forces que van més sobrades de cara a les eleccions, i la tria de tots dos ha estat criticada per partits com ERC i el PSC.

colau valls salvados tuit psc

Entre els que no van veure el programa, la mateixa Pilar Rahola, que ha pentinat els dos participants en el programa en la seva intervenció a la tertúlia dels dilluns d'El món a RAC1: "És un cara a cara entre una alcaldessa fallida que ha acabat sent una dona de 'Vanity Fair' que li agrada el poder i el tema social només per la retòrica i Valls, un guapo, guapo, guapo... Ah, ah!! Se'ns cau la baba!! Guapooo! Què vols què et digui? Tots estan molt agraïts que aquest home que no el vol ningú a França ens salvi als barcelonins ", deia l'escriptora amb tota la sorna del món. En canvi, qui ha tret pit i s'ha vantat d'irritar independentistes i anti independentistes, ha estat el mateix Jordi Évole. L'orgull, però, del director del Salvados, no ha estat igual de ben rebuda per la xarxa, que no li han comprat aquesta frase: "No dirán que no tiene mérito":