Estat de Gràcia ha marxat de vacances. Merescut descans per Roger de Gràcia, a qui durant l'estiu substitueix Àdam Martín a l'Estiu de Gràcia. Pel primer programa van convidar algú que sempre és un plaer escoltar, Quim Masferrer. L'actor i presentador està de bolos amb el seu espectacle Moltes gràcies, mentre la situació pel coronavirus ho permeti.

quim masferrer moltes gracies

Quim Masferrer (@quim_masferrer)

Però Masferrer ha parlat d'altres qüestions, com el programa pel qual molts espectadors l'estimen, El foraster, o la visita dels reis a Poblet. I no han estat gràcies, precisament, el que l'actor li ha donat ni a la monarquia espanyola ni al monestir de Poblet. Tot el contrari. "Nosaltres vam demanar a Poblet fa un parell d'anys fer-hi un 'Foraster' i ens van dir que no, i avui, a un altre 'foraster', li han dit que sí... Em venia de gust de dir-ho". Pam. Sublim. Bravo per ell. Doble galeta a la monarquia espanyola i a un col·lectiu gelós del seu hermetisme... depèn d'on bufi el vent. 

quim masferrer sant daniel

'El Foraster' al monestir de Sant Daniel (TV3)

Explica Masferrer que van voler retratar el dia a dia a Poblet després d'una gratificant experiència al monestir de Sant Daniel, al costat de Girona, de monges benedictines, "que va ser un autèntic èxit i va ser maquíssim de poder retratar la vida monàstica d'una comunitat de monges molt petita, i a mi personalment em venia molt de gust fer Poblet, carregat d'història". Van fer  les gestions per demanar-ho. Resposta?: "Ens van dir: 'Ens ho pensarem'. I després: 'No, no, no, no, no!! I ara, carai, ara deixen entrar el rei... Joder!!". Meravellós. No es pot resumir millor com se sent. El que abans van ser negatives, ara han estat portes obertes.

quim masferrer foraster

Quim Masferrer (TV3)

"Jo vaig demanar permís i evidentment, després vaig respectar que em diguessin que no, i potser ell no cal que demani permís... Directament, patapam, cap a dins". A Masferrer se li ha entès tot. Amb humor, amb la gràcia natural que té, amb ironia, però la seva clatellada ha ressonat ben forta. A Zarzuela i al claustre de Poblet. Vagin a veure Moltes gràcies de Quim Masferrer. I diguin-li això mateix a ell quan acabi l'espectacle. 'Moltes gràcies' per seguir dient a les coses pel seu nom i alçar la veu quan toca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat