El dia més bonic de l'any és, aquest 23 d'abril del 2020, atípic. Un Sant Jordi confinats, sense mirar i remirar entre les parades, sense veure parelles amb llibres i roses a les mans. Una persona que n'ha viscut molts, alguns d'ells sense parar de signar, és Quim Masferrer.

masferrer teatre

@quim_masferrer

El foraster té nostàlgia, com tothom, de Sant Jordis passats on poder-se abraçar i fer petons, on passejar feliços pels carrers. Té nostàlgia d'això i de més coses. Perquè la felicitació que ha fet per aquesta diada no ha deixat indiferent. Tablet en mà, Masferrer ha capturat una frase de Lluís M. Xirinacs, emprada per Òmnium per il·lustrar que "Sant Jordi és llibertat".

Unes paraules de Xirinacs que en un dia tan especial com aquest, dedicat a les lletres, l'amor i les llibertats, paga la pena recuperar: "He viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles. He viscut lluitant contra aquesta esclavitud tots els anys de la meva vida adulta. Una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya de la humanitat i de l’univers. Però una nació mai no serà lliure si els seus fills no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa. Amics, accepteu-me aquest final absolut victoriós de la meva contesa, per contrapuntar la covardia dels nostres líders, massificadors del poble. Avui la meva nació esdevé sobirana absoluta en mi. Ells han perdut un esclau. Ella és una mica més lliure, perquè jo sóc en vosaltres, amics!".