La temporada d'estiu comença a TV3 quan pleguen els programes diaris, com Els matins, Planta baixa, Més 324 o Tot es mou. El magazin de tardes de la Melero acabarà com els altres: divendres 16 de juliol. Quan torni al setembre ho farà sense un dels seus co-presentadors, el de la part frívola. Lluís Marquina abandona el programa i la cadena per, diu, dedicar-se a la seva família. Una excedència de la seva plaça fixa a TV3 que li permet tornar passat uns mesos, o uns anys. Des que ho va anunciar fa 2 mesos, el 7 de maig, que el seu paper ha anat minvant dins el programa. 

jj vazquez en tv3

Melero fent la taula de cor, TV3

En l'últim programa, la taula del cor amb Jorge Javier Vázquez, Laura Fa o Sergi Mas, frívola i rosa, la va moderar Helena Garcia Melero i no pas Marquina, en retirada. Aquesta foto dona la resposta de qui substituirà Marquina al setembre. Segons ha pogut saber EN Blau de fonts de TV3, el substitut de Marquina serà Helena Garcia Melero. De fet, el paper de Marquina el faran entre Melero i la resta de l'equip. Cares molt conegudes dels espectadors que ja formen part de Tot es mou com Laia Ferrer, Jordi Gil,  Sara Loscos, Eloi Cordomí, Mireia Mallol, Pere Renom...

laia ferrer TV3 ok

jordi gil TV3 (2)

sara loscos TV3

eloi cordomi pare TV3

Els substituts de Marquina a TV3

Tots són noms contrastats a la cadena i han presentat programes tots sols: les curses W series, l'Info K, el Loops!, l'Espai terra... Solvència contrastada i evita a Vicent Sanchis la difícil decisió d'anar a buscar una cara de fora de la cadena. En plens ajustaments pressupostaris no hauria estat ben vist que per fer un programa de producció pròpia es pagués una cara tipus Marc Giró. La decisió no és oficial però tot indica, a una setmana del final, que Marquina dirà adeu sense donar el relleu al seu substitut. Ho faran entre tots i si cal, allargant el paper de la Melero.

helena garcia melero TV3

Helena Garcia Melero, TV3

Una sàvia decisió, Helena Garcia Melero és versàtil, propera, entregada al seu paper i la millor per fer el magazin informatiu i d'entreteniment. Lídia Heredia dona menys pel paper frívol i pocs periodistes de la casa com Melero per sortir-se'n bé dels dos formats alhora. És telegènica, estimada, de la casa i agrada a tothom. Fer 3 hores i mitja de directe és bufar i fer ampolles per ella. Feia Els matins quan duraven 6 hores.  Té 53 anys i està més fresca, més preparada i millor que quan va començar.

helena g melero riu TV3

Melero conduirà la segona part de Tot es mou, TV3

Aquest dimarts va entrevistar la persona que la derrota cada tarda de l'any, Jorge Javier Vázquez. I va ser una entrevista meravellosa, natural i còmplice. TV3 és conscient que mai derrotarà Sálvame a les tardes i per això fa l'aposta més coherent amb el tarannà TV3: la grandiosa Helena Garcia Melero. Tot es mou, cap a ella.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat