Punt final a les set entrevistes electorals a TV3. Tot a punt per al debat que Vicent Sanchis moderarà la nit de dilluns. Abans de fer el rànking d'audiència cal repassar les dues últimes. Marta Rovira divendres va assolir un 13,9% i 340 mil espectadors. La d'ERC és l'única candidatura a la qual no s'ha pogut entrevistar el número 1 de la llista. Institucions Penitenciàries no ha autoritzat entrar càmeres a la presó d'Estremera. El llaç groc de la número 2 d'Esquerra destacava en fons negre, però no arriba la mida del llaç de Puigdemont. Ni a la seva audiència.

rovira tv3

TV3

Amb l'absència d'Oriol Junqueras, Sanchis tenia un altre viatge a punt. Com va avançar En Blau, el director de TV3 va volar a Brussel·les acompanyat del cap d'informatius, David Bassa, i es van trobar a la delegació de TV3 amb el corresponsal Xavi Coral i amb el cap de llista de JuntsXCat. I Carles Puigdemont va arrasar: 22,8% i 600 mil espectadors.

puigdemont sanchis  tv3

TV3

L'entrevista no va ser còmoda per a Sanchis. Ha rebut crítiques per ser excessivament dur amb els candidats unionistes. Especialment hàbil va ser Miquel Iceta que li va etzibar a Sanchis: "Creia que el debat era dilluns que ve". El director té la llufa de ser un home del PDeCAT a TV3 i sabia que se'l miraria amb lupa. Però pel que fa a l'interès, cap altre candidat no arriba a la sola de la sabata del candidat a la reelecció. El rànking d'audiència a TV3 queda així de més a menys:

1) Carles Puigdemont (JuntsXCat) 22,8%

entrevista tv3

2) Miquel Iceta (PSC) 13,9%

 miquel Iceta tv3 entrevista

3) Marta Rovira (ERC) 13,9%

rovira sanchis  tV3

4) Inés Arrimadas (Cs) 10,9%

arrimadas  TV3

5) Xavier Domènech (Catalunya en Comú-Podem) 10,9%

domenech TV3

6) Carles Riera (CUP) 9,8%

carles riera sanchis  TV3

7) Xavier García Albiol (PP)  7,8%

albiol  TV3

En cas d'empat hem posat primer aquell candidat que va tenir més espectadors sumant-hi els que els veien pel 3/24. Cada dia té la seva particularitat però no es podia triar quan s'emetia, eren faves comptades. Si dilluns es farà el debat i diumenge La Marató, els set dies anteriors s'entrevistaven tots de menor a major representació parlamentària. Puigdemont va fer més audiència que el Preguntes freqüents de després. Una nit rodona per a TV3 i una prova superada pel que fa a un format, les entrevistes individuals a cada candidat, tan antic com la democràcia catalana. Sanchis hi ha posat el pebre i Nierga a 8tv, la sal. En qualsevol cas, igualtat de condicions: mitja hora per a cadascun i que guanyi el millor. El debat entre tots 7 ja seran figues d'un altre paner. Sanchis tindrà com a moderador la seva altra marató.