El proper dilluns, o dimarts, segons la comunitat autònoma, tornaran a la feina els sectors no essencials, tot i que l'escenari per alerta sanitària continua sent preocupant. Des del Govern s'insta a prendre les mesures d'higiene necessàries per evitar el contagi per coronavirus, però el cert és que hi haurà molts treballadors que tornaran a la feina després d'acabar el permís retribuït  anunciat per Sánchez. Un retorn a la feina que no s'entén, i més, quan encara hi ha un risc evident de propagació del virus i una recaiguda seria dramàtica pel país.

Pedro Sánchez Congrés Coronavirus Pool

Bé, s'entén si el que preval és la qüestió econòmica i no la que hauria de prevaldre en situacions com les que estem vivint. Són moltes les veus que adverteixen Pedro Sánchez del greu risc que suposa el retorn a l'activitat laboral la setmana vinent donat que la pandèmia no està controlada ni molt menys, per molt que es vagin reduint les xifres. I qui ha estat més precís i demolidor amb el president del govern ha estat Quim Masferrer.

quim masferrer foraster

TV3

El foraster li fa una pregunta molt concreta. Cinc paraules rotundes. I una resposta que, lamentablement, és la raó de ser de moltes decisions polítiques:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat