'Que 20 años no es nada', diu la popular cançó de 'Volver'. Un cant a l'optimisme que està molt bé, tot i que la realitat, si més no pel que fa a l'aspecte físic, dictamina una altra cosa. Ni millor ni pitjor, d'acord, però diferent. Això no ho pot negar ningú, ni tan sols aquells addictes a passar per quiròfan per fer-se uns quants retocs a la cara i el cos. La metamorfosi pot ser més o menys acusada, ens fa més interessants o potser tot el contrari. Això ja depèn dels gustos i la percepció estètica de cadascú. Per aquest motiu ens limitarem a oferir-los el canvi que ha experimentat un personatge molt conegut de la televisió. Un VIP de la primera etapa d''Operación Triunfo': el coreògraf i ballarí Javier Castillo, més conegut com Poty.

La nòmina de professors i directors de l'Acadèmia primigènia, de la que van sortir David Bisbal, Chenoa, David Bustamante o Àlex Casademunt, entre molts d'altres, comptava amb professionals molt destacats de cada especialitat. Allà vam veure a la Nina, a Àngel Llàcer, Manu Guix o l'esmentat Poty. Les seves classes de ball feien suar i patir els alumnes. Un que va passar-les magres va ser el desaparegut cantant català, protagonitzant una baralla molt recordada pels fans del format. D'allà també va sorgir una amistat real amb Bustamante, malgrat que tot va saltar pels aires amb la separació de Paula Echevarría: ja no són col·legues. 

Poty echando la bronca a Àlex Casademunt OT 2001 Youtube

Poty fotent la bronca a Àlex Casademunt a 'Operación Triunfo' 2001 / Youtube

Poty con David Bustamante 2013 GTRES

Javier Castillo, Poty, i David Bustamante, quan eren supercol·legues / GTRES

Aquell Poty de 2001 tenia 40 anys i començava a petar-ho fort en el món de la televisió. D''OT' va saltar al famós 'Más que baile', també de Gestmusic, on van coronar com a guanyadora a Belén Esteban. També va ser el responsable de les coreografies d'artistes molt coneguts i temes enganxifosos que tots recordem: per exemple, el 'Antes muerta que sencilla' de María Isabel​. Durant tots aquests anys el de Torrelavega ha mantingut, si fa o no fa, la mateixa imatge exterior: cabellera negra, estil desenfadat i cert aire a Toño Sanchís. Això, però, és cosa del passat, com tantes d'altres coses.

Belén Esteban y Poty en Más que Baile Telecinco

Belén Esteban i en Poty a 'Más que Baile' / Telecinco

Poty en 2010 GTRES

Poty sempre ha dut la mateixa cabellera negra i un estil més aviat juvenil / GTRES

El nou estil d'en Poty és radicalment diferent a la seva estampa clàssica. Ara duu ulleres, no es tenyeix els cabells i vesteix modelets més elegants, entallats i que, per molt que intenti dissimular-ho, el fan més gran. Potser ja buscava això: arriba un moment en la vida que s'ha de dir prou a determinats estils. I en Javier ha fet el pas cap a la maduresa als seus 61 anys. Ara és així:

Poty en 2021 GTRES

El Poty de 2021 és així / GTRES

Si el famós 'Reencuentro' l'arriben a fer 5 anys més tard, algú li demanaria el DNI per deixar-lo entrar als estudis de Terrassa. Poty és menys Poty que ahir.