Ha estat un dels rostres, veus i personalitats més potents i conegudes de les darreres dècades a la televisió, però cada cop costa més veure-la en antena. Una de les darreres aparicions de Nina, cantant d'èxit i una de les directores de l'Acadèmia d''Operación Triunfo' més famoses, va ser el passat mes de desembre de 2020 a TV3. Eloi Vila la convidava a pujar a 'Al Cotxe!', i l'artista ens obria la porta a conéixer els detalls més íntims de la seva vida familiar: els esforços de la seva mare i les germanes, l'abandonament del pare, els seus inicis al món de l'espectacle i algunes anècdotes molt sucoses, com per exemple que la confonien amb un nen, fet que li provocava una ràbia immensa.

Una biografia que ja havia començat a relatar en un altre programa de la pública catalana, com ara 'Els meus pares' de Gemma Nierga. I ha estat precisament amb l'exconductora de 'La Ventana' de la Cadena SER, actualment al capdavant del 'Cafè d'idees' de TVE Catalunya, amb la que ha reaparegut aprofitant els 20 anys de vida del talent musical de Gestmusic. Allà on la Nina, famosa des de l'època d'hostessa del '1,2,3...', va convertir-se en una icona per als milions de fans d''OT'. Amb ella hem viscut momentassos televisius inesborrables. Tant com la seva cabellera negra i arrissada, la mateixa que va lluir de forma sensacional al Festival d'Eurovisió de 1989. És impossible oblidar-la.

Nina en Eurovisión 1989 TV3

Nina al Festival d'Eurovisió de 1989 / TV3

El pas del temps provoca canvis de tota mena: intel·lectuals, emocionals, físics i professionals. És llei de vida. La Nina n'ha patit uns quants, també d'estilístics. Cada cop que la tornem a veure té els cabells més curts, i sembla que ha decidit que aquest serà el seu 'look' per molts anys. Ara bé, aquest costum també deixa espai per a la innovació i la sorpresa. I els espectadors de la desconnexió de Cataluya ho saben. La cantant i actriu, musa del gran Xavier Cugat, ha anat al plató del matinal de Nierga amb una modificació radical en el seu pentinat. Mirin bé les imatges de "l'antiga" Anna Maria Agustí Flores, perquè formen part d'un passat cada cop més llunyà.

Nina OT 2020 sorpresa GTRES

Nina, amb els cabells més curts, a la darrera etapa d''Operación Triunfo' / GTRES

Nina levanta un dedo Al Cotxe! TV3

Nina a 'Al Cotxe' amb Eloi Vila / TV3

Apuntin el darrer gir de la Nina: amb els cabells curtíssims i sense tenyir-los, blanquinosos amb les canes al natural. Fa temps que defensa l'envelliment natural i sense artificis, i per això ha deixat d'aplicar color al seu cap. La sorpresa és raonable i fonamentada: poques persones són tan característiques des d'un punt de vista d'imatge exterior que la nostra protagonista. És cert que des de fa temps havia fet desaparèixer aquella llarga cabellera, però aquest és un pas més en la seva evolució. Fantàstic, per cert.

Nina pelo corto y canas RTVE.es

Nina, Gisela y Gemma Nierga RTVE.es

Nina cambio look  RTVE.es

Nina, amb els cabells curts i canes, amb Gemma Nierga i Gisela / RTVE.es

La Nina té ara 55 anys, però com que la coneixem des de fa més de 30, és com de la família per a nombroses generacions de teleespectadors. I ho seguirà sent, amb els cabells negres, blancs o amb l'arc de Sant Martí. Tant se val. És única.