El tret de sortida del judici al procés ha encapçalat, com no podia ser d'una altra manera, la informació i l'entreteniment de Televisió de Catalunya. Des dels TN fins a Els Matins, passant també per programes com Tot es mou. Del programa satírico-polític per excel·lència, Està passant, ni dubtar-ho. Però també ha protagonitzat els principals esquetxos dels programes humorístics setmanals, amb Polònia La nit dels Òscars al capdavant.

nit oscars

TV3

Algun mitjà unionista irritat en general pel catalanisme, aquesta setmana s'ha sulfurat encara més. Digitals com Periodista digital consideren que "La misión de TV3 es clara: vender día, tarde y noche que es un juicio farsa. Y en ello están" i que "Sigue el desprestigio a la justicia española". Es queixen de la proliferació que hi ha hagut aquesta setmana a TVC de "nacional-graciosillos" i "quema-constituciones" com Empar Moliner i fan el que en el seu dia ja va fer Inés Arrimadas: esclatar de ràbia per un gag, repetim, un gag. No toleren que es faci broma sobre els seus símbols. I en "els seus símbols" també hi inclouen els jutges i els membres de PP, Cs i Vox. "Así humilla TV3, ¡qué vergüenza!", va dir llavors Arrimadas d'un esquetx del Polònia i en la mateixa línia es pronuncia ara el citat mitjà. Per què? Per coses com "Tri-facho".

trifacho

TV3

Fent un joc de paraules amb una famosa empresa on es poden comparar preus de lloguer d'habitacions d'hotels, viatges, etc, el programa d'aquest dijous presentava un potencial client de "Trifacho", i li dona les claus als espectadors per si tenen dubtes sobre "¿A qué partido reaccionario votar? ¿Te has fijado en la cantidad de partidos que hay para una misma ideología?". Un gag sagnant on es pot seleccionar "la condena mínima que le impondrías a los golpistas catalanes" o decidir fer fora d'Espanya "catalanes, inmigrantes, homosexuales o mujeres".

"En todos los gags de 'Polònia', los indepes son gente maja, aunque anden desordenados. La derecha son todos una panda de fachas que odia por naturaleza. Los únicos que crispan, los únicos que se radicalizan para ganar votos, los únicos que insultan, etc, son los partidos de derecha no independentista. Los demás, todos pacíficos y nunca insultan", diuen. I què han dit del número de Chicago versionat amb els presos polítics?: "Es una lástima que todo el talento que tienen los de ‘Polonia' esté al servicio del mal. El número musical sería un número artístico genial y digno de aplauso, si no fuera porque no había una sola línea de la canción que no fuera una brutal manipulación".

Les crítiques no es queden aquí. El ventilador també escampa brossa cap a Òscar Andreu i Òscar Dalmau i el gag que van escenificar a l'inici del seu programa d'aquest dijous.

nit oscars2

TV3

Els Òscars, vestits amb toga, retratats als banys del Suprem en una pausa del judici. Dos jutges amb un apretón, "que odiaban desde los apellidos catalanes (por repetir mucho la L) y que en cuanto oían la palabra ‘político independentista' gritaban ¡Culpable!. El gag acababa con que se limpiaban el culo con las resoluciones judiciales". I els Òscars amb problemes a la flora intestinal que per culpa que es queden sense paper higiènic es netegen amb els fulls del sumari del cas... Pots veure l'hilarant moment clicant damunt la foto (a partir del minut 02'45"):

nit oscars3

TV3

El judici al procés només ha fet que començar. I a TV3 es continuarà donant informació i fent humor als TN i programes. Ho diem perquè a segons quins mitjans s'hi vagin acostumant... I si els Òscars han de fer un altre gag amb els jutges al vàter, també poden agafar com a substitut del paper higiènic les pàgines de segons quins diaris unionistes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat