El viatge d'Inés Arrimadas a Waterloo per anar a fer el paperot davant la Casa de la República, ha generat un efecte colateral que pocs preveien amb el viatge de la líder de Cs a Bèlgica.

arrimadas waterloo efe

Efe

Després del numeret, pancarta inclosa, davant la casa de Puigdemont, qui més qui menys va opinar, especialment a les xarxes socials. Un dels més actius a Twitter, sobretot a l'hora de defensar la causa independentista, és Toni Albà. Ell mateix és conscient que sovint adopta un to bufonesc i de mosca collonera a l'hora de pentinar polítics unionistes. La mateixa Arrimadas, Miquel Iceta o la jutge Lamela van ser víctimes seves en el passat, amb tuits que en el seu dia van dur molta polèmica.

L'actor va tornar a escriure un controvertit comentari el mateix diumenge en què Arrimadas va anar a Waterloo.

El mateix Albà sosté que aquest missatge no anava dirigit a ningú. Defensa que no diu cap nom propi i nega que el que escriu sobre els drets laborals es referís a les prostitutes, que a la capital holandesa tenen legalitzada la seva situació professional. Però la xarxa no el va creure. I a més, el van criticar durament per la comparativa. Entre d'altres, el mateix amo de la productora que fa el programa on col·labora, Polònia. Un Toni Soler que li escrivia que el tuit no tenia "ni punyetera gràcia". Toni Albà va respondre-li poc després:

 Després de Soler, Polònia i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també van escriure sengles missatges i comunicats desmarcant-se del comentari de l'actor:

Després d'aquests missatges a les xarxes faltava per saber si hi havia hagut alguna conversa amb Toni Albà. En Blau ha pogut saber en exclusiva, de part del mateix Toni Albà, que els espectadors aquest dijous no el veuran al Polònia, i possiblement estaran força setmanes sense fer-ho. Tal i com ell mateix ha explicat a aquest mitjà, diumenge al vespre, després dels tuits i comunicats, Albà va rebre un whatsapp de part dels responsables de la productora on se li comunicava que conjuntament amb la CCMA, s'havia decidit que "com que no és la primera vegada, se li congelarien les seves intervencions al programa 'Polònia'" fins nou avís, en paraules del mateix Albà. 

toni alba polonia

TV3

El mateix Albà explica la resposta que va donar a la productora en rebre la notícia. Incredulitat i pena perquè després de tots els fregats on s'ha vist implicat, es prengués aquesta decisió des del mateix programa, "i per un tuit on no dic noms ni el que ha interpretat tothom, com la mateixa Arrimadas, fent-se la víctima dient que li he dit prostituta". Albà explica també que el whatsapp que ell va respondre apuntava a la "deficiència en la comprensió lectora" que havia tingut tothom. I acaba reconeixent com va concloure la seva resposta en saber la notícia. Amb una pregunta: "Campamentos? I una merda". A què fa referència? A uns gags protagonitzats per Felip, Letícia i Joan Carles, on els Borbons diuen que 'se'n van de...', però en lloc de sentir-se la paraula que tothom pot arribar a pensar, se sent una veu en off que diu "de campamentos". Albà ha vingut a dir que és trist que el Polònia s'atreveixi a fer aquests gags i ara a ell se l'hagi 'congelat' pel que va escriure:

TV3

La versió oficial des de la productora és remetre al que ja van dir diumenge a la nit via Twitter i que no comentarien res més sobre el tema. Toni Albà, per cert, estava preparant feia uns dies la imitació "d'un personatge que s'assemblava força al Santiago Abascal". De moment, però, no es veurà ni aquesta ni d'altres. Veurem quina és la reacció dels espectadors i partidaris de Toni Albà.