Toni Albà sap que viu al límit. Sonades han estat les seves provocacions passades, els seus comentaris sovint flirtejant amb la polèmica, les seves passes més enllà de les línies vermelles.

Toni Albà en un pla mitjà al Teatre del Raval. Mar Vila ACN

ACN

Al còmic català l'unionisme li ha dit coses com "mierda humana, racista, homófobo" per tuits fets sobre una tal Carmen (Llarena), una bombolleta (Miquel Iceta) o un poema dedicat a una tal Inés (Arrimadas).

Probablement després del que ha escrit ara de la líder de Ciutadans a Catalunya haurà d'afegir més adjectius a la llarga llista d'improperis que rep. La novetat és que aquesta vegada no només li arribaran de part dels anticatalanistes. Després del xou exprés d'Inés Arrimadas a Waterloo, fent el paperot davant la Casa de la República, la política del partit taronja ha vist com la xarxa s'omplia de memes ridiculitzant la seva posada en escena per aconseguir que la seva claca la segueixi venerant a risc de provocar vergonya aliena.

arrimadas waterloo efe

Efe

Però Albà s'ha passat de frenada a l'hora de comentar la visita a Bèlgica d'Arrimadas. En un comentari publicat a la xarxa abans del viatge li fa una "recomanació" i li diu que vigili no passi de llarg de Waterloo "i vagis a petar a Amsterdam... Allà, estaries com a casa i a més a més tindries tots els teus drets laborals respectats!"... Sigui per relacionar-la amb la situació legal de les prostitutes que treballen al Barri Vermell de la capital holandesa, sigui per la legalització de les drogues d'aquell país, la frase ha estat considerada molt desafortunada:

La xarxa ha entrat en combustió automàticament. Pluja de retrets cap a Albà, per part, fins i tot, de persones poc sospitoses de tenir amistat o afinitat amb Arrimadas, amb Toni Soler al capdavant. Companys de feina al Polònia, al presentador de l'Està passant no se li han caigut els anells a l'hora de reprendre Toni Albà. També ho han fet la direcció del Polònia, la CCMA i la mateixa Arrimadas, a la que ha respost Albà: