En terminologia futbolera, quan l'equip petit guanya el gran contra totes les expectatives, els diaris esportius malden per trobar el verb més sagnant: "destrossa", "finiquita" o el més socorregut "humila". I les audiències han posat fi al mantra unionista que la selecció espanyola interessa molt a Catalunya. A Espanya el partit contra Rússia  de Tele 5 va arrasar sent el més vist del dia (26,8%) però a Catalunya va perdre deu punts i es va ensorrar a un 15,8%. Els quatre guionistes amb enginy d'Està passant a la mateixa hora van "destrossar" la Roja: 18,7% i programa més vist. Ja que el tema del dia era l'entrevista llepa a M. Rajoy de C. Herrera per assegurar-se que no el fan fora ja de TVE, Toni Soler va sucar pa amb l'autògraf que li devia demanar Herrera en acabar la sessió:

rajoy  twitter esta passant

twitter Està passant

El partit de prime time contra Eslovàquia de la sub-21 va anar encara pitjor a Tele 5: 5,4%, però com que el Sense ficció de TV3 acostuma a fer menys que la mitjana de la cadena (el reportatge Treballar després de la crisi va conformar-se amb un 10,4%) van permetre liderar Masterchef (20,6%) amb tres catalans a la final: Corbacho, Abril i Craviotto. En cuina som imbatibles però el suflé del procés ara està una mica desinflat: la tertúlia de Graset va caure al 9,1% a TV3 i la de 8 al dia a un 3,6%. Ni l'omnipresent Mayka Navarro va salvar el share de Laura Rosel.

mayka  twitter 8 a l dia

twitter 8 al dia

La resta d'audiències deixen a El programa de AR empatant amb Griso al voltant del 13%. Cada cop que Espejo público para un parany a Vicent Sanchis s'ensorra a Catalunya, mentre Heredia les atonyina a les dues amb un 21%. Sálvame (12,9%) torna a fer més que Tarda oberta (12%) que ja ha d'acostumar-se a fer seccions d'humor amb Núria Casas abans que tertúlies amb polítics. Els recordem que en campanya electoral comença l'estat d'excepció periodística a TV3 i tot polític ha d'aparèixer amb un cronòmetre al cul. Acaba la barra lliure sobre procés a TV3.

tarda oberta   twitter

twitter Tarda oberta

A les portes d'una llarga, intensa i intervinguda campanya electoral, les cadenes es ressituen i veurem coses estranyes. Els espectadors catalans van haver de pair a Tele 5 com Sergio Ramos cedia sense cap explicació  a Gerard Piqué (tots dos jugaven alhora el partit). És la venjança per la samarreta republicana de Ramos capità contra Costa Rica:

espanya  EFE

EFE

Piqué de blanc i lluint el braçalet de capità amb la bandera espanyola. Comença la campanya electoral.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat