La notícia ja no és que ¿Cómo lo ves? faci el ridícul cada setmana sinó que TVE no el cancel·li. Dissabte Carlos Herrera va optar per deixar tranquil·la Catalunya i deixar de preguntar si Puigdemont és ximple o molt ximple. Algú li va dir al presentador que La 1 la miren sobretot nostàlgics (el target principal és gent gran i els dissabtes a la nit quedar-se a casa mirant Herrera és mal pla). A Catalunya les seves preguntes sense solta ni volta van seduir un 2,2%: 54 mil fans del seu estil dels 80. Precisament va optar per fer un programa remember, mostrant la primera aparició televisiva de tots els convidats, com Ana Obregón o Juan y Medio, o del mateix Herrera. A Espanya va seguir ensorrant-se amb un 6%. El contracte amb TVE li exigeix un mínim del 12%.

ana obregon    @comoloves tve

twitter Cómo lo ves

Herrera no dona la talla, ni per audiència ni pels estàndards de qualitat exigibles al 2017. Ha emès 5 programes (que mai han superat el 8%) i en té 13 de contractats però una clàusula permet TVE suprimir-lo si no arriba al 12% quan n'hagi emès la meitat. És a dir, si el proper dissabte no dobla l'audiència, TVE pot enviar Herrera a la paperera de la història. Per aquest tot o res, el debat recuperarà el seu tema predilecte: l'independentisme. Convida els seus (pocs) espectadors a respondre com se sentirien si fossin Junqueras. Utilitza els sentiments dels presos polítics per fer audiència. Serà la seva última ignomínia?

La nit de dissabte la va tornar a guanyar el FAQ's en un dels últims programes que presentarà Ricard Ustrell a TV3. El jove presentador se centrarà en la ràdio a partir del gener i queda per veure si TV3 confia en El Terrat el mateix programa amb un altre conductor o en fa un de nou. El 19,2% que va proporcionar a la cadena l'últim programa vaticina que no tornarà Oh happy day!. Sembla que és la moda de TV3: mantenir els programes sense el presentador original: al gener veurem A tota pantalla i Preguntes freqüents (o el debat polític que el substitueixi) amb uns altres presentadors. El vaticini d'En Blau és que triaran dones de la casa: Helena Garcia Melero i Montse Tió, respectivament. Totes dues han presentat Els matins, que és l'acadèmia de presentadors de TV3.

tio   @RuthJimeneztv

twitter Ruth Jiménez

Dissabte va deixar La Sexta Noche molt enrera (8,7%) i la selecció espanyola va interessar poc a Catalunya (12,8%). La principal alternativa a TV3 va ser el film d'Antena 3 (12,2%) que li aniria bé a Carlos Herrera: El médico.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat