Pilar Rahola i Xavier Sardà s'estimen. Comencem per aquí. Però el que pensen és com la nit i el dia. I com les persones que s'estimen, de vegades, se les tenen. Això Jordi Basté ho sap, per això ja fa molt temps que els té a tots dos compartint tertúlia els dilluns a El món a RAC1.

sarda i rahola rac1

RAC1

Se les tenen per Catalunya, per Espanya, per Puigdemont, per si fa fred o calor o per si les croquetes han de dur beixamel. Alguna vegada, fins i tot, han estat tan crítics l'un amb l'altra que han arribat a penedir-se amb llàgrimes als ulls.

Per això, avui era d'esperar que es busquessin les pessigolles el dia després que Rosa Maria Sardà protagonitzés el discurs a la manifestació de Societat Civil Catalana

rosa maria sardà manifestació scc   RL

Roberto Lázaro

Si ahir, en sentir les paraules de l'actriu, l'escriptor Suso de Toro ja va adreçar-se a la Sardà dient-li vergüenza amb aquest tweet...

...avui Pilar Rahola ha fet servir la mateixa paraula, i alguna de més contundent, com repugnant: "Els sectors que més ens odien i més mal ens volen fer, va la Sardà a avalar-ho? Va, home va!! Va ser repugnant veure-la allà. No es pot criticar a la Sardà o què?". Sardà hi deia la seva: "Digues que la Sardà va ser repugnant, va, digue-ho..." La Rahola replicava indignada: "no canviïs les meves paraules, he dit que va ser repugnant veure-la allà, no que ella ho fos".

La Pilar estava desfermada: "la majoria dels que hi havia allà són intolerants, cremen llaços grocs, etc, de què estem parlant?". Davant el silenci del seu interlocutor preparant la seva nova intervenció, agafen el relleu d'altres tertulians. El periodista Pere Mas: "Ahir la Sardà tenia un auditori... 'estrany' per no fer servir adjectius més gruixuts. Per a mi, va dir coses desagradables a les meves oïdes". I el polític i escriptor Joan López Alegre: "Jo sóc de dretes". "No cal que ho juris", salta Rahola. "Seré molt franc", continua López Alegre, "crec que sóc l'únic que ho diu obertament i no se n'amaga: ni la gent que hi havia allà era estranya, ni res. A mi el discurs de la Sardà no em va semblar repugnant, em va semblar la mar de notable".

pilar rahola emocionada faqs  TV3

TV3

La tertuliana torna a agafar el micròfon per exposar el dolor de veure algú com la germana del seu partenaire dels dilluns a la manifestació d'ahir: "Em dol, no se me'n refot, perquè sé que la Sardà no és el mateix que qualsevol altra persona i sé que al Xavier la conversa li fa mal".

xavier sarda

La Sexta

Però al Xavier la conversa no li feia mal, tot el contrari. Respon amb un cofoi: "a mi gens de mal, va fotre una bronca a tots els que hi havien allà..." Però la Pilar no estava disposada a donar el seu braç a tòrcer: "Van anar quatre gats, ben poquets, i estem parlant d'ells. Jo entenc que necessitin rentar-se la cara tots plegats. Tu creus que al Millo li va molestar el que va dir la teva germana? Només volien algú avalant que després també hi hagués gent dient 'presó eterna pels Jordis'".

Basté intentava rebaixar tensions recordant el tweet de la cunyada de Xavier Sardà, Gemma Recoder:

Però Rahola ha continuat posant el dit a la nafra i Xavier Sardà li ha entrat: "Mai he dit res de la seva posició política perquè la respecto a ella, però veure-la allà em va semblar una vergonya", ha dit ella. Resposta d'ell: "M'agradaria que ens poguéssim manifestar en llibertat". Rahola: "ho posa en dubte algú?".

sarda i rahola rac1 2

RAC1

I aquí Sardà ha estat especialment dur: "ningú demana la teva comprensió, ni la demana, ni li interessa. A qui hi havia ahir els importa un pito el que penses tu. Molt bé, la Sardà és una filla de puta i el que volgueu. Però la Rosa intervé a les manis que vol i diu el que li sembla, igual que tu"... "Sort que volies diàleg. Sort que no t'importa el que penso perquè estàs patinant molt Sardà. Ella ha anat encantada de la vida de deixar-se utilitzar...", li ha etzibat la Rahola. Sardà: "potser també es deixa convèncer la gent que va a manis sobiranistes". Resposta final de la Pilar: "amb la diferència que a les manis sobiranistes no s'alimenta l'odi".

Fins dilluns vinent...