Un divendres més ens fem ressò d'una nova entrada al 'Paraula de Rahola'. Un divendres més, sota les restriccions contra el coronavirus, el toc de queda i el confinament municipal. I un divendres més amb bars, restaurants i l'oferta cultural tancada amb pany i forrellat. Així hauran de continuar 10 dies més, després de l'anunci del Govern de la Generalitat, que amplia la durada de mesura. Rahola ho rebutja amb contundència i envia un SOS per salvar uns sectors molt castigats. S'adreça a l'executiu: "no poden patir més desgastament ni més precarietat. Cal que les mesures vinguin acompanyades de suport econòmic, o passarem de la pandèmia sanitària a la pandèmia econòmica". El clam de restauradors i gestors culturals és cada dia més urgent: "estan ofegant-se, a punt d'abaixar la persiana de per vida, estan exhaurits!" No es tracta de no protegir-nos contra el coronavirus, és clar, però sense deixar de banda la supervivència laboral i vital de tantíssims afectats. "10 dies més és l'ofec. És la mort. I serà, segurament, la rebel·lió." El Govern no pot continuar amb aquesta postura, insisteix: "no hi ha temps. Cal una rectificació urgent."

Rahola és demolidora amb la reflexió final: "senyors del Govern. S'estan equivocant molt. Estan ajudant a ensorrar l'economia d'aquest país. En nom de la pàtria, s'estan carregant la pàtria".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat