El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, l'ha fet de ben grossa en anunciar la propera entrevista de La Fábrica Rufián, el seu nou canal d'entrevistes a YoutubeUna entrevista que tindrà com a protagonista a un unionista recalcitrant i tabarnès "de pro" com el periodista esportiu Tomás Guasch, a qui ha qualificat com el "Gran" Guasch. Tots dos feien broma a Twitter, mentre la tempesta avançava sobre el republicà.

"Nunca un Gran estuvo tan bien puesto", diu la polèmica piulada, una veritable ofensa per a la majoria de l'independentisme, que coneix bé en Guasch: Un polemista que va viatjar amb Albert Boadella a Waterloo per insultar i ridiculitzar el MHP Carles Puidgemont, entre d'altres greuges. 

Guasch Boadella Waterloo @asstray

@asstray

La tempesta de tuits ha estat encapçalada per Pilar Rahola, que compartia la incredulitat i indignació per la frivolitat de Rufián: "Punyeta, “gran” un insultador del President que anava a mofar-se dels exiliats a Waterlooo? Noooooo. Malament!!!!" No és pot dir més clar. La patinada del d'Esquerra ha estat de les que fan mal. Una cosa és conversar amb rivals polítics, fins i tot convidar-los al teu programa. I una altra molt diferent, tractar-los amb adulació, "colegueo" i manca absoluta de tacte amb exiliats, presos i amb la base social de l'independentisme. 

Sí, Guasch i Rufián poden ser amics, a banda de seguidors pericos, o que tot sigui part d'una maniobra mediàtica per fer bullir l'olla sobre el seu nou canal, però això no pot arrossegar pel terra el sentiment d'un poble que pateix cada dia la infàmia de tenir presos polítics i exiliats. Situacions que viu de prop al seu partit,que té a la seva secretària general, Marta Rovira, reclosa a Suïssa des de març de 2018. I a Oriol Junqueras a la presó. Així doncs, referir-se a un bufó de Tabàrnia en aquests termes és, si més no, una provocació que se li ha anat de les mans. O potser és allò d'eixamplar la base? Veurem si intenta reconduir la situació o si, pel contrari, s'ha ficat tant en el seu paper de polemista que s'ha begut l'enteniment

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat