Catalunya s’engalana per celebrar el dia més bonic de l’any. Sant Jordi ja és aquí, i amb ell han arribat els llibres i les roses. Com l’any passat, sembla que les de color groc tornaran a fer-se un lloc entre les tradicionals flors vermelles. Aquest és el segon 23 d’abril que els presos polítics independentistes passen entre reixes i són molts els catalans que volen aprofitar una data tan assenyalada per a recordar-los.

President Torrent presos politics roses grogues Sant Jordi - Efe

El president Torrent, en un homenatge als presos polítics el dia de Sant Jordi del 2018 | EFE

Entre els catalans que tenen els presos al seu pensament, la periodista Pilar Rahola, que ha compartit a la xarxa un emotiu record per als independentistes que són a la presó. Avui és el sant de tres d’ells: el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, l’expresident de l’ANC i candidat de Junts per Catalunya el 28-A, Jordi Sànchez, i el conseller Jordi Turull. “Felicitats sentides i intenses, estimats”, diu Rahola. Acompanya el text amb una fotografia d’un ram gegant de roses grogues.

Unes paraules que han emocionat els seus seguidors, que també han compartit el seu record pels presos polítics:

Avui Rivera, Arrimadas i tots els que han treballat per aconseguir que empresonessin uns homes de pau podran passejar sense problema pels carrers de Catalunya, mentre els presos polítics estan privats de llibertat. Però per molt que no vulguin ni pensar en la repressió de l’Estat i prefereixin mirar cap a un altre costat, avui se’ls farà difícil no creuar-se amb un munt de roses grogues que els recordaran el seu paperot en tot aquest sidral.