El divendres 2 d'abril, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas va concedir una entrevista al portal Vilaweb amb unes declaracions que han aixecat polseguera. Entre d'altres coses va afirmar que, segons el seu parer, era inútil tramitar resolucions a favor de l'autodeterminació i la monarquia perquè, com a conseqüència, podrien tenir un càstig repressiu. "Sabem que si admetem a tràmit una proposta de resolució que tingui per objectiu reprovar el rei o reafirmar el dret a l'autodeterminació, immediatament la fiscalia es querellarà i acabarem inhabilitats", va afirmar Cuevillas. Unes paraules per les quals el partit JxCat ha decidit apartar-lo com a secretari segon de la Mesa del Parlament. Aurora Madaula ocuparà el seu lloc. Unes declaracions de Cuevillas que Pilar Rahola considera "un error". Motiu pel qual fa un pertinent vídeo al seu canal de Youtube:

Youtube

Rahola: "Estimo i respecto a Jaume Alonso Cuevillas però es va equivocar volent ser membre de la Mesa si pensava això. És evident que ha fet mal. Hi havia hagut una actitud de fermesa durant tot aquest temps que ell ha trencat. Personalment, com a amiga seva i ciutadana independentista, demano que a la primera de canvi no ens posem de genolls". Una reflexió que acaba amb un missatge molt clar: "Encara no estem vençuts".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat