2 de setembre. Torna el Sant Cristo gros a les principals emissores del país. Mònica TerribasEl matí de Catalunya Ràdio, Josep CuníAquí, amb Josep Cuní a SER Catalunya i Jordi Basté amb El món a RAC1. Els pesos pesants de les ones catalanes tornen a ocupar les graelles matinals després d'unes merescudes vacances i enceten una temporada que es presenta molt intensa, informativament parlant. A Can Basté han començat forts, entrevistant l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, després que un toro s'escapés d'un correbous i deixés un ferit greu i una quinzena de ferits més. O xerrant a l'estudi amb el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, després d'un estiu vergonyós per part de les autoritats.

Jordi Baste pensatiu @jordibaste

@jordibaste

Tota la carn a la graella en matèria de convidats i tota la carn a la graella pel que fa a la primera tertúlia de la temporada. Com cada dilluns dels darrers temps, el 'tallat party' se l'han pres Màrius Carol, Alejandro López-Fonta, Antonio Baños i Pilar Rahola. L'escriptora ha tornat amb força. Contundent quan es parlava de la barbàrie dels correbous ("Vostè serà alcalde molt de temps, perquè no es mulla en res... Ja n'hi ha prou del patiment animal! És una vergonya per Catalunya globalment, que hi hagi festes on els animals pateixen. El patiment amb barretina és una vergonya, igual que el patiment amb boina"). A Rahola l'estiu li ha provat, tenint un dels seus dilluns més brillants que se li recorden. Per la seva faceta implacable amb allò que li desagrada, com el maltractament animal. Però també en la seva vessant més hilarant.

pilar rahola GTRES

GTRES

El MOMENT, en majúscules, i sense cap mena de dubte, d'aquesta reentré de Basté i cia. a El món a RAC1 ha tingut com a protagonista Pilar Rahola i uns conills. Més ben dit, i un conill. El seu. Parlant d'animals, el presentador recorda una notícia recent: uns 60 activistes van entrar violentament a una granja de conills d'Osona i es van endur conills, tot i trobar la resistència dels ramaders en moments de molta tensió. Rahola intervé: "la manera de defensar una cultura alimentària més sostenible, no és anar a una granja i agafar els conills. És matar una mosca a canonades". Carol li dona la raó: "això és que no és ni fer protesta. És que un dia t'agafaran i entraran a casa teva i t'agafaran el conill de la nevera i et quedaràs sense poder fer els arrossos aquells que fas"... Pam. Rahola on fire, reacciona ràpida:  "jo no tinc conills. Ara diria una barbaritat i la callo... És que jo només tinc un conill". I esclata. L'atac de riure de l'escriptora ha estat d'aquells imparables, dels que s'encomanen. Mitja Catalunya, anant en cotxe a la feina o esmorzant, probablement s'hagin ennuegat. Perquè la rialla era incontenible. I tots s'hi han abonat. Basté: "el pots tenir al congelador, no passa res". Baños: "no, que la Pilar no menja conill". López-Fonta: "això és pitjor encara, tenir-lo al congelador". Rahola: "al congelador no el tinc". I Pere Mas per rematar: "come carne de conejo".

Basté ha sentenciat: "Les temporades han de començar fortes. I Pilar Rahola, si s'hi posa, s'hi posa bé". La temporada promet: ens divertirem.