Dilluns 2 de setembre comença una nova temporada d'El món a RAC1. Una temporada que no és com qualsevol altra, i més, quan qui el dirigeix i presenta és algú supersticiós com Jordi Basté. "Serà la temporada 12 + 1", diu el periodista emulant Ángel Nieto davant de la que serà la tretzena temporada del programa més escoltat de Catalunya. Basté, com la resta de presentadors de l'emissora privada, estan desfilant aquest divendres pel recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, on el seu substitut durant l'estiu, Jordi Armenteras, està anunciant les novetats de cara a la setmana vinent. Una temporada que informativament parlant, i especialment a El món a RAC1, es presenta més que intensa: "si fos una sèrie, estaríem davant d'una temporada final". però que ningú no s'espanti. Temporada final que després en tindrà una altra: "eleccions, potser o no a Espanya, eleccions, potser o no a Catalunya, sabrem una sentència, o no, començarà un nou judici, el del Trapero, què passarà amb els presos, amb Neymar...".

baste rac1

@elmonarac1

A l'espera de saber si Neymar torna a vestir de blaugrana o no, Basté ha revelat algunes de les novetats i noves incorporacions que sí que vestiran de RAC1. El prestigiós periodista britànic John Carlin parlarà dels seus amics i enemics, "entre les moltíssimes persones que ha conegut en la seva vida: Obama, Matt Damon, Clint Eastwood, Boris Johnson...".

baste i carlin

@jordibaste

El cantant de Love of lesbian, Santi Balmes, tindrà també el seu espai, amb un quiosc al final de la lectura de la premsa en diagonal. Des de qualsevol punt del món, persones que són fora per diferents motius demanaran un disc sol·licitat, una cançó per dedicar a algú proper. De música no, però sí de les fake news de la setmana, en parlarà l'activista cultural Àlex Hinojo.

alex hinojo

TV3

Treballador de l'Institut Ramon Llull de la Generalitat, va ser el testimoni de qui tothom va parlar del documental 'Llenguaferits' que es va emetre fa unes setmanes pel 30 minuts de TV3, rebent crítiques ferotges i interessades per part de l'unionisme. Parlant de si 'El català corre perill?', Hinojo va mostrar la seva preocupació pel fet de no poder utilitzar la domòtica adreçant-se en català a electrodomèstics, com ara una "torradora". Qui diu torradora, diu cafetera. A RAC1 han fet reformes i encara no funciona la màquina de cafès: "el meu dubte és si dilluns funcionarà o no", diu Basté. "Això és terrible, per plegar, per dir 'no començo temporada'", lamenta el presentador. Qui es prendrà, si funciona la màquina, un cafè un cop per setmana amb Basté, serà Joan Tardà, nou i flamant tertulià.

tarda rac1

RAC1

Després de quinze anys d'activitat a Madrid, l'ex diputat per ERC al Congrés dels Diputats entrarà a formar part dels opinadors que cada setmana hi diuen la seva en una temporada que tindrà, si això és possible, encara més transcendència a nivell polític.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat