Ningú, ni els més optimistes, i això que les apostes així ho indicaven, podia pensar que Chanel Terrero, la cantant, ballarina i actriu cubano-catalana, aconseguiria un resultat tan bo dissabte passat a Torí. La representant espanyola a Eurovisió 2022 va fer bons els pronòstics, i fins i tot, els va millorar, aconseguint quedar tercera al certamen, només per darrera dels guanyadors, Ucraïna, i del Regne Unit. Feia temps que la representant espanyola no aconseguia tan bons resultats des de 1995, quan va quedar segona. La proposta de Chanel, "SloMo", va fer ballar el públic desplaçat a la ciutat italiana, i a milions d'espectadors des de casa seva, amb unes dades estratosfèriques: 50,8% de share, 6,8 milions d'espectadors de mitjana, i un minut d'or que fa tremolar: dels 15.680.000 de persones que en algun moment van passar-se per TVE, la cadena va registrar, a les 00:57 de la matinada, un descomunal 71,6% de share i 8.853.000 espectadors.

Evidentment, entre tants milions de persones, són molts els espectadors que hi van dir també la seva a les xarxes. Des de Rigoberta Bandini fins Jordi Basté, passant per Risto Mejide, Noemí Galera o tants i tants d'altres. Qui també ho estava veient era Jordi Cañas. L'eurodiputat de Ciutadans, com era d'esperar, va quedar emocionat no només per l'actuació poderosa de Chanel, sinó també per un moment com el que ha penjat la pròpia Chanel a Instagram: el moment on, abans de començar a cantar, tots els participants sortien damunt l'escenari lluint la pertinent bandereta:

Cañas, i tants d'altres, amb taquicàrdies de l'emoció de veure onejar la seva rojigualda. Evidentment, però, tractant-se de qui i com és el personatge, no es podia estar de celebrar només l'èxit de Chanel i demostrar el seu orgull patriòtic. Evidentment, tractant-se d'un buscabrega habitual, havia de fer la pixadeta característica menystenint tot el que tingui a veure amb l'independentisme. I sí, sí, fins i tot en un certamen com el d'Eurovisió, Cañas havia de fer el comentariet de qualitat perquè els seus palmeros li riguin les gràcies. El polític només hi veia un però a que Chanel, a mida que s'anava desenvolupant el concurs, anés tenint serioses opcions de proclamar-se guanyadora. Un però on va intentar ridiculitzar Lluís Llach o Pilar Rahola:

Segur que quan ha fet el comentari, ha fet una sonora rialla, s'ha posat un escuradents a la boca i ha demanat un cigaló, satisfet de la pensada. Qui li ha respost de manera brutal ha estat una de les persones mencionades, Pilar Rahola. L'escriptora només ha necessitat aquestes 4 paraules per ensorrar-lo:

Meravellosa. Pilar Rahola, twelve points