Ucraïna ha guanyat Eurovisió 2022, el festival de música més famós d'Europa. Amb la cançó "Stefania", de Kalush Orchestra, Ucraïna ha aconseguit convertir-se en el país guanyador d'Eurovisión 2022, en la 66a edició del festival que s'ha celebrat a Torí. Els eurofans i el jurat han decidit donar suport al país ucraïnès escollint aquesta barreja de rap i música tradicional com a guanyadora.

 

Es tracta d'un himne a favor de la pau, després de la difícil situació que està vivint el país arran de la invasió russa. D’ençà que van començar les apostes, Ucraïna sempre s'ha mantingut entre les favorites a guanyar el festival. Qui també era entre el top 5 de favorites, era la representant d'Espanya, Chanel Terrero, que finalment ha quedat en tercera posició, un èxit absolut. Feia anys que Espanya no aconseguia tan bon resultat, des de 1995, quan va quedar segona. Enguany, només l'ha superat Ucraïna i el Regne Unit. La proposta de Chanel, "SloMo", ha fet ballar el públic de Torí, trepitjant fort l'escenari i aconseguint tornar a situar Espanya entre els primers llocs de la classificació després dels darrers anys.

Chanel deixa tothom en shock a Eurovisió 2022: així ha estat l'actuació, allau de reaccions de VIPS

Chanel es queda amb la 3a posició 

Feia anys que Espanya no es col·locava al TOP5 d’Eurovisió i enguany, la cubana-catalana Chanel ha aconseguit entrar a la part alta de la classificació de les cases d’apostes amb aquesta interpretació del seu tema:

 

Només començar les votacions dels jurats dels respectius països, per uns moments Chanel i el seu equip de ballarins al·lucinaven davant la possibilitat de veure's dalt de tot de la classificació. Per què? Perquè tres dels primers països en emetre els seus vots li han donat a Espanya els 12 puntstwelve points, i Chanel i els espectadors espanyols han embogit. Grècia (of course, la reina emèrita tira molt), Macedònia i Malta li han donat la màxima puntuació. Després, altres països com els veïns Portugal, Armenia, Suècia, Austràlia o Irlanda també han atorgat a Chanel els 12 punts. Aquest ha estat un dels moments en que la cantant no s'ho creia i esclatava d'eufòria:

Només pocs països com Itàlia o Letònia no li han donat cap vot. En finalitzar el vot del jurat, Espanya anava tercera, aconseguint moltíssims punts, 231, i només per darrera del Regne Unit i Suècia, que també estaven a les apostes. I després tocava el vot popular, dels espectadors de tot el continent. I quants punts li han donat a Chanel? 228 punts, exitàs. Sigui com sigui, tot i no haver guanyat, Chanel pot estar molt satisfeta pel que ha aconseguit. Un èxit com feia temps no es recordava a la delegació espanyola.

Rigoberta Bandini esvalota Eurovisió pel que ha fet hores abans que canti Chanel

 

chanel terrero eurovision 2022 semifinal 2 turin   efe

Chanel Terrero al festival d'Eurovisió 2022

Què deien les apostes?

De fet, Ucraïna ja apareixia com una de les cançons favorites a guanyar Eurovisión 2022 a les cases d'apostes durant aquests dies previs a la gala final. Segons Eurovisionworld, el portal que recull les dades de les disset principals cases d’apostes europees, el guanyador d'Eurovisió 2022 havia de ser Ucraïna, país al qual els eurofans han decidit donar suport per la situació que està vivint arran de la invasió russa.

Altres favorits a guanyar Eurovisió 2022

Entre els altres favorits a convertir-se en guanyador d'Eurovisió 2022 hi havia també el Regne Unit, que havia apostat per un famós tiktoker, Sam Ryder, i el seu Spaceman o Itàlia, seu d'aquesta edició del festival, amb amb Mahmood & Blanco i Brividi. Un dels altres països que també sonaven per fer-se amb el guardó era Suècia, amb una cançó ben eurovisiva, la de Cornelia Jakobs, Hold me closer. Així doncs, Eurovisió 2022 és història. Ha guanyat Ucraïna i Chanelazo d'Espanya.