Pilar Rahola ha explicat fil per randa com ha estat el seu acomiadament de 'La Vanguardia' després de 14 anys escrivint al diari de Javier Godó. Ho va explicar a EN Blau només esbombar-se la decisió de la capçalera, i va dedicar un 'Paraula de Rahola' imprescindible per entendre totes les claus d'aquest cas. El resum és senzill però vergonyós: el diari l'ha fet fora per "censura ideològica". Els postulats i la passió de l'escriptora, republicana i independentista fins a la medul·la, han estat la seva sentència. I com que no s'hi va avenir a rebaixar-se i 'pasar por el aro', la van fulminar de la forma més covard: amb un correu electrònic, la visita d'un empleat de Recursos Humans i el silenci de l'actual director de 'LV', Jordi de Juan. Les coses estan clares, però hi ha qui vol furgar a la ferida intentant desacreditar-la i fer el joc brut al diari, però han begut oli: Rahola és implacable. Risto Mejide ha pogut tastar una bona dosi de la medicina de la periodista i exdiputada.

rahola escrivint

Pilar Rahola / Youtube

Mejide va dedicar una bona part del 'Todo es mentira' a entrevistar la Pilar, erigint-se en el portaveu "oficioso" de 'La Vanguardia'. Com que ningú va voler donar la cara, li van passar l'encàrrec al publicista. La defensa es basava en dos eixos: un, que "es un medio privado y pueden decidir su linea editorial". Un altre que Rahola "cobraba mucho y rendía poco". Va esquitxar el discurs dient que Quim Monzó i Màrius Serra encara són al diari i són indepes. La resposta no podia ser més contundent. "La estás liando y entiendo que te pongas de parte de 'La Vanguardia'". Anem a pams: "Ni Quim ni Màrius escriben de política", "me han echado por lo que pensaba. Lo he vivido en mi propia carne, recibiendo mensajes diciéndome "esto no puede ser", o "te va a echar el editor". ¡Si hasta Sáenz de Santamaría presionó para echarme a mí i a Jordi Basté de RAC1!", "¿que cobraba mucho? Que me hubieran bajado el sueldo. ¿Que no rendía? Que me lo hubieran dicho. No fue así. Desde 2017 hasta ahora lo único que me han dicho es "te has pasado", "no hables de la monarquia"...". Una darrera l'altra. Fins i tot ha explicat que, quan va passar de fer 6 columnes setmanals a 4 per una crisis greu arran d'uns articles sobre Josep Borrell, li van mantenir el sou. El 'xiringuito' de Risto, ensorrant-se: "que no vendan pluralidad cuando hay censura ideológica"

Clica a la imatge per sentir l'entrevista de Pilar Rahola a 'Todo es mentira':

Pilar Rahola Risto Mejide TEM Cuatro

Pilar Rahola amb Risto Mejide a 'Todo es mentira' / Cuatro

La conversa ha acabat amb dos perles més: una, el futur de Pilar Rahola a RAC1, la ràdio de Godó. "No sé nada. Basté quiere que esté ahí, pero todo está en el aire". La segona, la manipulació de Risto respecte TV3, acusant-la de manca de pluralitat: "¿Por qué Jorge Javier, Susanna Griso, Jordi Évole o yo mismo no tenemos programa en TV3?" Pilar: "yo no dirijo la tele, y de hecho a mi también me han recortado días. ¿Sinceramente? Porque no hay dinero para pagaros". Risto: "TV3 es indepe". Pilar: "Es catalanista. ¿Pero, y el resto? ¿Y vosotros?". 'No hay más preguntas, señoría'. Sempre a l'equip de Rahola.