Pilar Rahola ha protagonitzat, de nou, un dels moments més comentats del Preguntes Freqüents de TV3. Aquesta setmana els teleespectadors han fet un esforç per quedar-se enganxats a la pantalla diumenge a la nit, canviant de dia d'emissió en haver-hi dissabte les havaneres de Calella. Una modificació de la graella que no ha variat el resultat, seguint el programa liderant en aconseguir un genial 21,1%.

Tot començava amb una entrevista a Valtonyc des de Bèlgica, condemnat a 3 anys i mig de presó per injúries a la corona. Sense pèls a la llengua, va deixar anar un discurs molt aplaudit: "Quan la justícia belga em va deixar en llibertat vaig sentir tristesa i ràbia perquè a Espanya no ens donen la raó. Ens reclamen per terrorisme i així banalitzen aquest concepte. Continuo sense plantejar-me l’indult com a opció perquè no penso demanar perdó".

D'aquí, a parlar del paper dels Mossos una altra vegada i passar a un dels temes estrella de les últimes setmanes, el cos de Francisco Franco al Valle de los Caídos. Precisament d'aquest tema va voler dir la seva Rahola, evidenciant el rebuig que té cap a Carmen Martínez Bordiú.

I és que el moment més televisiu va arribar amb un brutal atac a la néta de Franco: "Acabem de veure com un rei, que és hereu directe d'aquesta dictadura tan brutal, ha renovat el ducat de sang (perquè és de sang en basar-se en milers de morts) a l'hereva, una repipi desvagada que l'única cosa que fot és ensenyar xicots; que això mira, tant em fot, que se n'alegri, però que no li paguem nosaltres. Quina vergonya, quina vergonya com han viscut els Franco tots aquests anys amb passaports diplomàtics, excepcions d'impostos i una fundació que elogiava el dictador i que fins i tot rebia diners públics".

"Que estem parlant d’una dictadura que va matar del 1939, quan el poble ja estava vençut i destrossat i quan ja hi havia exili, al 1960 centenars de milers de persones, a les cunetes com gossos. Encara no hem pogut enterrar en Federico Garclia Lorca i el tenim a ell en un mausoleu clarament feixista", continuava molt indignada.

Però aquest no ha estat el moment més impactant de la nit. Rahola, més colpidora que mai, es va dirigir directament als presos polítics durant uns minuts, aprofitant que aquesta era la primera nit, segurament, en la qual ells podrien veure TV3 des de presó: "Seguiu forts, estem orgullosos de vosaltres, de la temprança, de la força, de la perseverança, de la lliçó moral, ètica i política. El poble està fort, no ens han trencat. Ens han ferit i ens hem refet. Portem el llistó tan alt com vosaltres. No defallirem fins que sigueu lliures".

pilar rahola tv3

Finalment, vam poder gaudir d'un moment molt divertit en veure la periodista asseguda al costat de l'advocada i política Cristina Almeida. Després de debatre a favor i en contra del referèndum pactat, Cristina va explicar una anècdota molt divertida que va fer les delícies del públic. Ella tenia el telèfon de portaveus a la mà quan es disposava a trucar a casa, marcant el número malament sense adonar-se'n i acabant confonent el seu marit amb el president Aznar: "Començo a dir-li carinyo això, carinyo això altre quan em pregunten que qui sóc. I en veure que m'havia confós i tenia Aznar a l'altra banda vaig començar a saludar-lo, dient-li que hauríem de fer servir aquests telèfons per fer uns riures i no per pegar-nos al cap".

El Faqs va tornar a tenir un munt de moments a destacar, fent una bona audiència i enganxant els teleespectadors sense importar quin dia sigui.