Tenir una de les PILARS amb majúscules del panorama comunicatiu del país és un luxe pels programes i mitjans que poden comptar amb ella. Tenir les dues PILARS amb majúscules, ja és una cosa que pocs poden dir. Aquest dissabte al Preguntes freqüents, va passar . Els espectadors van poder gaudir de Pilar Rahola i Pilar Eyre. Pilar al quadrat per quadrar la monarquia espanyola i posar-la a lloc.

rahola eyre faqs

TV3

La conversa entre dues persones que són amigues, que es respecten personalment i professionalment i que tenen, però, idees diferents en algunes qüestions, com l'independentisme, va ser un regal pels espectadors, que van donar una xifra positiva d'audiència al FAQS, amb més d'un 18%. Felip VI torna a Barcelona pel Mobile World Congress, i la periodista experta en assumptes reials va revelar que "en estos momentos el rey está temblando". 

rahola faqs

TV3

Però Rahola no té gens de pena pel monarca: "Com és possible que ningú li digui al rei que no ho pot fer, que no pot pressionar opinió pública o mitjans en mig d'un judici?? Que algú a qui no podem jutjar ens digui que no s'ha d'estar per sobre de la llei, ja té nassos!".

Per moments, l'espectador assisteix a una mena de partit de tennis entre les dues Pilars. O d'squash, perquè segons explica Eyre: "Juan Carlos no tuvo nada que ver con el 23-F. El rey, en el momento en que los guardias civiles estaban entrando en el Congreso, estaba jugando a squash". JC fent squash i Felip, fent de pilota entre els drive i els revessos de Rahola i Eyre. "El rey no puede ser de izquierdas, Pilar", li diu Eyre a Rahola. "El rey chitón, m'és igual el que pensi. El rei no pot intervenir políticament". Eyre: "Son interpretaciones que nosotros hacemos". Rahola: "Perdooona?? El rei va intervenir en mig de tot el judici". Eyre: "Hombre, le dieron un premio, tendría que decir algo, no se pondria a hablar con el lenguaje de los signos". Rahola, fent aquella veu de bocabadat típica de Felip: "Doncs que digués 'Estoy muy encantado de estar aquí', i ja està". Eyre: "Entonces diríamos: 'mira que tonto es este tio'". Rahola: "Prefiero tonto que facha, hija". 

Parlen també de la presència de Froilán a la manifestació de dretes de la Plaza Colón. Eyre defensa que és normal, i que és un membre colateral. Però Pilar Rahola insisteix que no està plantejant la ideologia de Felip, "el tema està en que aquest rei ja porta unes quantes vegades intervenint políticament. Que piense lo que le dé la gana, y mejor que piense, pero no le pagamos para que lo diga. Si el rei pot intervenir en un judici com el del procés, Froilán pot fer el que li doni la gana", diu amb sorna.

froilan faqs

TV3

Dues periodistes com elles no podien desaprofitar l'espai per dir dues sucoses informacions. Explica Eyre que el 23-F també és una cita important, a part del cop d'Estat, perquè l'any 1976 va ser aquell dia el primer que Joan Carles i Sofia van venir a Barcelona com a reis. I què va passar aquell 23-F? Que va ser el primer cop que la reina emèrita li va dir al seu marit que dormissin en llits i habitacions separats perquè el va enxampar amb una altra dies enrere. "A Barcelona? Veus com la culpa la tenim sempre els catalans??", diu una sorneguera Rahola que també acaba la seva intervenció amb una sucosa confessió: "Joan Carles es va trencar alguna cosa, fent el salt del tigre o caçant-ne un. Va visitar el doctor Trueta a Londres. Li va preguntar: '¿Qué puedo hacer para gustar a los catalanes?'. I el doctor li va dir: 'Si tienes un hijo, no le pongas 'Felipe' de nombre -per Felip V-... I mira que hi ha noms al santoral!! Felipe!!". Rialles a plató i Eyre que conclou amb complicitat: "Es que todo te molesta, Pilar".