"L'Adri ja és a casa!". Així acaba l'exili d'Adrià Carrasco. No té ordre de detenció i el jove activista català torna al seu poble després de gairebé tres anys d'exili a Brussel·les. Un jutge de Granollers esmena l'Audiència Nacional (de la nació espanyola) amb una frase demolidora: "No hi ha proves que acreditin el delicte". L'acusació de terrorisme va fer que el cas l'instruís un tribunal d'excepció per terroristes, aquesta Audiència Nacional que ara fa un nou ridícul judicial.

Adria carrasco ACN

Adrià Carrasco, ACN

Ho analitza, amb posat molt seriós, Pilar Rahola. Recorda la frase pòstuma de Franco: "Lo dejo todo atado y bien atado". Els precedents de l'AN són els tribunals franquistes, repressors, militars i torturadors, com el tristament cèlebre TOP.Rahola recorda de manera molt necessària d'on ve aquest tribunal excepcional, gairebé extrajudicial. Imprescindible i molt dur contra l'AN el Paraula de Rahola. Vídeo:

Youtube

Espanya no té cap justificació per mantenir un tribunal d'excepció com l'Audiència Nacional. Tots els juristes ho saben. I alça la veu Pilar Rahola. Serveix per tenir a l'exili 3 anys un noi indepe. L'elit judicial de l'AN no va veure que no hi havia "cap prova" de terrorisme. Una vergonya judicial. Una altra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat