A pocs dies de les eleccions que confronten independentisme i unionisme amb possibilitats de victòria de tots dos, TV3 afronta el seu penúltim  Preguntes freqüents amb Ricard Ustrell. Un programa polític al bell mig de la campanya i que començarà més tard per l'entrevista de Vicent Sanchis al candidat a la reelecció Carles Puigdemont. Segons els avança En Blau es farà a Brussel·les on viatjarà Sanchis personalment. I amb una nit d'emocions polítiques fortes, què pot fer el FAQ's? El presentador ha decidit fer un triple salt mortal i presentar La Marató de Catalunya Ràdio diumenge i poques hores abans el seu espai de TV3. En Blau va ser al plató d'Ustrell que ocuparà Melero tot diumenge. Sense temps de muntar i desmuntar, FAQ's serà en directe però en un altre plató. I el cara a cara estrella serà Pilar contra Pilar.

faqs tv3

twitter FAQ's

Eyre no és independentista però TV3 la convida quan escriu llibres. Fins i tot va col·laborar-hi. La seva amistat amb Rahola servirà per demostrar si la reconciliació entre aquests dos móns és més a prop del que sembla a les tertúlies. Les uneixen molts aspectes. En Blau ha accedit a una fotografia de fa 25 anys on compartien pancarta a una manifestació antitaurina. Hi apareix Eyre amb el seu fill, Jordi Portabella d'ERC, Magda Oranich i Pilar Rahola morena. Ara ja han aconseguit que els toros no es toregin a Catalunya i mantenen vincles poderosos, malgrat tenir idees diferents. Eyre va posicionar-se sobre el procés en una entrevista exclusiva d'En Blau.

rahola eyre  pilar eyre

Pilar Eyre

En aquell moment de l'any 1993 es van conèixer Pilar Eyre i Pilar Rahola. Una manifestació antitaurina les va ajuntar i el procés no les ha separat. Serà una bona ocasió per tractar la polèmica sobre com la Fundació dels Tous va expulsar Rahola per la seva condició d'independentista. No serà un debat perquè totes dues van criticar la mesura.  Els fans d'Eyre la podran recuperar a Lecturas partir del gener. Ella mateixa regala als lectors d'El Nacional una fotografia de tres superdones: les dues amigues a banda i banda de la Preysler. La filipina és la que ha envellit pitjor.

eyre  rahola juntes  pilar eyre

Pilar Eyre

I si algú es creia que Pilar Eyre és unionista, En Blau li ha preguntat pel sentit del seu vot. Els avancem que dijous votarà pel PACMA (Partit Animalista contra el Maltractament Animal). Una coherència que alguns ja voldrien. El FAQ's tindrà un altre cara a cara menys trepidant: entre la monja Forcades i un membre de la ONG Open Arms sobre si solidaritat és caritat. Passat el 21-D qui investirà president/a ja no serà Ustrell sinó Maiol Roger.

maiol roger  TV3 Faq's

FAQ's

El cap de política del diari Ara ha revelat a En Blau que encara ha de decidir si fa compatibles totes dues feines a partir del gener. Ustrell ha estat pluriempleat a TV3 i a El suplement i ho ha aguantat 4 mesos. Maiol Roger n'haurà de fer com a mínim sis, fins el juny. Sempre i quan no ho impedeixin el nou govern elegit o la reclamació de 150 milions en concepte de l'IVA a TV3 de Montoro. La Marató de TV3 potser haurà d'acabar recaptant fons per salvar TV3.