Avui és un gran dia pels culers. Un gran dia on probablement molt aniran a treballar amb un somriure d'orella a orella. Un somriure d'orella a orella similar, si fa no fa, a aquest:

hazard riu

Hazard es peta de riure després de perdre el Reial Madrid / 'El Chiringuito' (Mega)

La cara d'Eden Hazard, jugador del Reial Madrid segons després de caure eliminats a les semifinals de la Champions contra el Chelsea. El jugador belga, molt trist i colpit per la derrota del seu equip, no va esperar a ser dins els vestidors, sense càmeres, per partir-se la caixa amb els seus ex companys del conjunt anglès on va jugar molts anys abans de vestir de blanc. El seu rostre és la viva representació de la indignació que pateix el madridisme. Ell simbolitza alhora, amb la seva riallada, la felicitat dels culers i la ira dels merengues, que haguessin desitjat que es tapés una mica abans de mostrar tanta eufòria en un moment de dol com era l'eliminació recent després d'un bany descomunal del Chelsea. Especialment, els d'El Chiringuito de Mega.

roncero

Tomás Roncero, desolat a 'El Chiringuito' / Mega

Els que tampoc es van tapar gens en la seva gestualitat van ser Cristóbal Soria i Jota Jordi, meravellosos celebrant l'eliminació dels de Zidane amb un nou hit del tertulià andalús, a collibè del seu company de bancada, i als morros dels enfonsats col·laboradors madridistes com Tomás Roncero, preguntant-se on estava la 14a Champions que esperaven guanyar: "¿Dónde está la catorce? ¿La catorce dónde está?"

I els que tampoc es van tallar ni un pèl, només faltaria, van ser els d'Esports a RAC1. Comandats pel gran Damià López en la narració del partit, l'estudi de la ràdio privada catalana vibrava i celebrava els dos gols del Chelsea que fotien "Al carrer!" al Reial Madrid.

damia lopez

Damià López, el talismà de RAC1 en l'eliminació del Madrid / @damialopez

Pedrerol, que és un gat vell i és molt murri, sap com provocar al seu galliner i als espectadors. Sap que el programa, quan perd el Barça, el veuen molts madridistes àvids de sang. O a l'inrevés, sap que quan és el Madrid el que perd, els culers estaran plantats davant del televisor. Fa equilibris en l'art de tocar el voraviu als uns i als altres i li surt bé. Per això, aprofitant la presència de molts tertulians madridistes enfonsats en la misèria, va furgar en la ferida i els hi va posar la narració de RAC1 dels gols del Chelsea. La cara dels Alfredo Duro, Edu Aguirre, Tomás Roncero o Javi Balboa era un poema. Però encara més la del periodista d'Atresmedia, José Luis Sánchez.

jose luis sanchez

José Luis Sánchez a 'El Chiringuito' / Mega

Quan Damià López canta el primer gol de Timo Werner diu, com és lògic, el resultat: "La nit comença de manera meravellosa... Chelsea 1 - REIAL Madrid 0". Evidentment, diu REIAL, en català, com s'ha fet sempre des de Catalunya. I Sánchez, amb una cara de fàstic que no pot dissimular, menysté el que sent: "¿Cómo ha dicho? ¿El nombre del Real Madrid?". Jota Jordi li repeteix: "Reial Madrid". I Sánchez, ridícul: "Espero que a partir de ahora no volváis a tener este debate conmigo sobre cómo se nombra a los clubes. Espero y deseo que lo digáis ahora mismo"... Jota Jordi al·lucina i Pedrerol fa com si no hagués escoltat la ximpleria que ha dit. Però se la guarda... I públicament es mofa de manera brillant.

jose luis sanchez i jota

José Luis Sánchez i Jota Jordi a 'El Chiringuito' / Mega

El presentador dona pas al redactor, Darío Montero, perquè posi un altre tall dels companys de RAC1. Redactor, per cert, que és de Toledo i que després de viure a Catalunya un temps, intenta parlar sempre que pot en català"Parlo català amb orgull". Pedrerol li diu: "Bueno Darío, vamos ahora ya a lo que ha sido....el Chelsea 2... REIAL Madrid zero", acabant la frase en català. Pam. En tota la boca de Sánchez. Darío Montero s'hi abona sorneguer: "Eso es... Dos a zero al REIAL". Després del gol cantat per RAC1, Pedrerol continua i li pregunta, en català, al redactor: "Qui jugava avui? Qui jugava? Jugava el Chelsea contra el REIAL Madrid... el REIAL Madrid". Sánchez no sabia on amagar el cap sota terra:

Una REIAL galeta amb la mà oberta de Pedrerol a Sánchez. Sublim.