Pau Gasol és una icona de l'esport català, i torna al Barça. Però a Espanya el volen manipular com una icona d'espanyolitat amb Rafa Nadal i Fernando Alonso. El millor esportista de la història de l'Esport a Espanya és Xavi Hernàndez però com que és català, catalanista i només del Barça, no els serveix. Gasol ha tornat a l'ACB amb els colors blau-grana però l'anunci del retorn l'ha fet a les seves xarxes socials en dos idiomes: anglès i castellà. Tants anys a l'NBA i no es pot pagar un assessor. Al català, la seva llengua materna, que el bombin:

gasol0

pau gasol rei felip GTRES

Felip VI abraça Gasol, GTRES

Entre les moltíssimes crítiques rebudes hi ha la d'una altra icona de l'esport a Catalunya, Xavier Valls. El més veterà dels presentadors d'Esports al Telenotícies de TV3 (és a punt de fer 60 anys) li ha dedicat un tuit directe, que sembla un tap de bàsket: "Té algun problema amb el català en Pau Gasol?" i l'etiqueta perquè li arribi la pregunta:

xavi valls TUIT

xavi valls tn tv3

Xavi Valls, Telenotícies, TV3

Pau Gasol ha rebut el clatellot i ha rectificat amb un segon tuit, a pocs minuts que comenci el seu primer partit Barça-Bayern. Escriu en perfecte català un senzill, humil i molt efectiu "Som-hi" amb dues icones de rellotge de sorra i de foc:

pau gasol rectifica TUIT

letizia pau gasol mirada GTRES

Letícia mira i admira Pau Gasol, GTRES

Gasol torna i encara sembla que està meravellat de com l'abraçava Felip o com el mirava la reina Letícia en un besamans. Com  si se li hagués aparegut un sant. Alt com un Sant Pau. Gasol, quo vadis? On vas? ¿Dónde vas? Cinquena falta personal i expulsió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat