Patrícia Llosa ha aconseguit el seu objectiu: ha recuperat el seu home. Mario Vargas Llosa torna a casa capcot després de 8 anys d'aventura "de pichula" amb Isabel Preysler. L'escriptor peruà ha trencat de mala manera amb Isabel Preysler, el festival de ganivetades és tan pijo com desagradable. És el millor triomf de l'exdona de Vargas Llosa, sens dubte. I ho està celebrant amb una agenda non stop, plena de dinars, viatges, fotos de família, baralles amb la premsa i fins i tot actes solemnes. La pobra arriba exhausta, clar. I s'adorm, literalment, en el pitjor moment: als pocs minuts que en Mario oferís el seu discurs com a nou membre de l'Acadèmia Francesa. Té gràcia: tota la vida desvetllada pel seu home, i quan al final ho aconsegueix, es clapa. 

La becaina parisenca de la Llosa no va ser pas l'únic moment "tierra trágame" de l'excursió. També va veure com l'entorn de l'escriptor, concretament els seus traductors, pecaven de bocamolls i confirmaven el secret pitjor guardat del món: que tornaven a ser parella. Els Llosa detesten la premsa rosa, però una bona exclusiva a canvi d'uns dinerets és quelcom molt llaminer. Ara, clar, ha vist com la cotització de la informació s'estavella. Ha passat de pagar-se en euros... a fer-ho en dracmes. Un drama. Però hi ha més: un altre del que no sabíem la seva existència i que va tenir lloc a l'avió que la traslladava a la Ciutat de la Llum. Més que drama, una incomoditat extrema i que va poder acabar molt malament. 

PAtricia Llosa dormida y Álvaro Youtube
Patrícia Llosa dormint / Youtube
Mario Vargas Llosa Academia Francesa Youtube
Mario Vargas Llosa a l'Acadèmia Francesa / Youtube

Patrícia Llosa i Tamara Falcó, juntes al mateix avió a París

Sí, perquè la Patrícia ha passat a l'ofensiva i reparteix galetes a tort i a dret amb la seva bossa de mà... i l'ajuda de la seva filla, la Morgana. Estan sembrant el pànic entre la professió periodística. Aquest odi, però, no és res comparat amb el que sent per Isabel Preysler. Tanmateix sembla que no és tan valenta amb la seva nèmesi, si més no amb la filla Tamara Falcó. Una Falcó a la que Mario Vargas Llosa va deixar en ridícul en el famós conte 'Los Vientos', mofant-se de la seva carrera i els seus coneixements. Doncs bé, Tamara i Patrícia s'han vist les cares. Així, de passada, sense voler dedicar-li gaire atenció l'una a l'altra, però han compartit una hora i escaig a bord d'un avió, tancades. Sense poder saltar en marxa. Un escenari de risc, vaja.

Isabel Preysler y Tamara Falcó NETFLIX
Isabel Preysler i Tamara Falcó / NETFLIX

Pànic i morbo entre el passatge: va anar d'un pèl que no topessin

Va ser dijous, de camí a París. No ho sabien pas, com llegim a LOC, però van acabar assegudes a pocs metres de distància. La Falcó anava a una fira tèxtil, Llosa a (encara no n'era conscient) quedar-se fregideta en primera fila de l'Acadèmia. No van voler creuar-se les mirades, però això és difícil en un habitacle tan reduït i amb el rum-rum del passatge, que respirava la tensió amb crispetes a la mà. El moment més delicat, la sortida de l'avió. Pànic i morbo total, van fer mans i mànigues per ni tan sols respirar el mateix oxigen que l'altra. Sortosament per a elles ho van aconseguir, perquè l'escàndol d'una topada entre totes dues hagués donat la volta al món tres vegades i amb tirabuixó. Va anar d'un pèl. Llàstima.

Patricia Llosa  GTRES
Patrícia Llosa / GTRES

Patrícia, la supernova del món del colorín. Ha entrat tard a escena, però és un diamant en brut.