Si l'amor fos una loteria, a Joan Carles li hagués tocat la grossa centenars de vegades al llarg de la seva vida. És tan fastigosament ric en aventures sentimentals com ric pel que fa a la seva fortuna econòmica, un home coherent, sens dubte. La ironia és sagnant; per a tots els contribuents espanyols que veuen com hi ha classes i classes, i per a la seva dona Sofía, que aguanta un carretó d'amants sobre el seu títol d'emèrita. La grega ho fa amb resignació i pena, però també amb convenciment i certa devoció. És una professional de la reialesa en el sentit més caduc de la paraula, un marit que t'enganya és un peatge que està disposada a pagar per una vida de reina. I la munió d'amigues especials d'en Juanito sempre provoca activitat al voltant de l'emèrit: Corinna i Bárbara Rey han estat les últimes a sacsejar la seva existència. Ara tenim una tercera que li escriu des de París, la Ciutat de l'Amor. Sembla una carta, però no: és un article a la famosa 'París Match'.

La revista del cor per antonomàsia a França emula la competidora 'Point de Vue', que perdia l'oremus amb Froilán en una llista de solters d'or de pa sucat amb oli. Però 'París Match' és l'¡Hola!' del país, perquè ens entenguem, i pot comptar amb plomes de fantasia. És a dir, que com tocava parlar de la visita de Joan Carles a la capital del país com a convidat de Mario Vargas Llosa, qui millor per ensabonar amb desvergonyiment el monarca i resident fiscal als Emirats que algú que la coneix a fons. Una amant. I la seva biògrafa. Laurence Debray, autora de 'El meu rei caigut', de la que el periodista Ernesto Ekáizer va assegurar que mantenia relacions íntimes amb el Borbó. Això ho sap Joan Carles, la Laurence i Ekàizer, la resta del món només pot especular. El que sí sabem és la passió pública de Debray per l'emèrit: "Yo era la única en la familia –y creo que en media Francia– que amaba al rey Juan Carlos. Hay algo posesivo ahí".

Juan Carlos Laurence Debray corto TVE
Joan Carles i Laurence Debray a la Zarzuela / TVE

Laurence Debray, biògrafa i amant de Joan Carles, escriu sobre ell a la famosa 'París Match'

L'escriptora francesa signa un article que de ben segur ja ha quedat emmarcat i col·locat a la residència del Borbó a Abu Dhabi. És una declaració d'amor en tota regla, no es pot descriure amb tanta ceguesa emocional sense sentir papallones a la panxa i certa escalforeta interior. Imaginin l'escena: centenars de persones, la gran majoria d'importantíssimes de la mort fent cua per saludar Joan Carles com si fos un Rolling Stone. Ell, humilment, va rebre tant d'afecte sense voler cridar l'atenció. Era el dia del seu amic Vargas Llosa, "podía robarle el show" i això li amoïnava. Molt típic de l'emèrit, clar. Cosa que canviava radicalment l'endemà al sopar privat ofert pel president francès Emmanuel Macron. Tres homes sols, sense dones, testosterona a tope.  Molts temes sobre la taula: les amants de l'emèrit, la mateixa Debray. O Isabel Preysler, la becaina de Patrícia Llosa, la "pichula" del peruà... El mandatari estaria encantat amb les batalletes de la parella.

Mario Vargas Llosa academia EFE
Mario Vargas Llosa a París / EFE
PAtricia Llosa dormida y Álvaro Youtube
Patrícia Llosa dorm durant el discurs de Mario Vargas Llosa / Youtube
Emmanuel Macron escèptic EFE
Emmanuel Macron / EFE

Debray embogida: "Juan Carlos volverá a La Zarzuela"

Doncs no, Sílvia Taulés a Vanitatis explica que van ser d'altres temes, segons Debray, clar: “No quiso perder la ocasión de entretenerse con un rey, de cantar sus valores democráticos y los de los escritores comprometidos contra las derivas populistas”. Has de riure. Com va fer el monarca abans de tornar a casa i al “silencio y el letargo". Commovedor. Però tranquils, la Laurence confirma que tornarà. I a la Zarzuela! Si surt el PP, segur: "Espera poder, quizás un día, instalarse de nuevo en el Palacio de la Zarzuela, su casa, junto a su hijo el rey Felipe VI", però "el actual Gobierno no le tiende la mano”. No com França, encantada de rebre'l i de tractar-lo amb adulació. Especialment la biògrafa, que es desviu pel seu amor platònic. La fa embogir.

Joan Carles vargas Llosa París GTRES
Joan Carles a París / GTRES
Laurence Debray Europa Press
Laurence Debray / Europa Press

Quina pel·lícula de sobretaula aquesta. No se la creu ningú.