El 2012, Quentin Tarantino va estrenar 'Django unchained', una pel·lícula de western que es va convertir en una de les millors pel·lícules de la dècada. El sorprenent és que Will Smith va poder formar part de l'elenc d'aquest reeixit film, tanmateix, l'actor va rebutjar l'oferta donant pas a Jamie Fox per interpretar el paper protagònic.

Després de diversos anys el protagonista de 'Soc llegenda' va explicar el motiu pel qual va rebutjar el paper. Durant una entrevista va detallar que, segons la seva opinió, Django, el presumpte protagonista de la història, personatge que ell anava a interpretar, no prenia decisions per si mateix, sinó que obeïa les ordres del Dr. King Schultz, tal com recull Rtve al seu lloc web.

"Django no és el líder! Jo necessito ser el líder i no l'altre personatge. Quentin, si us plau, deixa'm matar al dolent", li va demanar Will Smith al director, però quan l'actor va intentar fer canviar d'idea al director no ho va aconseguir i va quedar fora de la pel·lícula.

Django
Django

Però aquest no va ser l'únic motiu pel qual va quedar fora, l'intèrpret va precisar que "volia explicar la història d'amor més gran entre afroamericans mai vista. Quentin i jo ens asseiem durant hores. Jo tenia tantes ganes d'interpretar aquest personatge, però volia que fos una història d'amor, no de revenja," va assegurar. "La violència només engendra violència. Jo no volia que aquesta fos la resposta, havia de ser l'amor", va afegir l'espòs de Jada Pinkett Smith.

El cert és que Jamie Fox va ser l'encarregat d'encarnar Django i amb el seu treball va aconseguir dues estatuetes, a millor guió original i també el de millor actor de repartiment per a Christoph Waltz.

Will Smith no va ser l'únic que va rebutjar Django

D'acord a l'esmentat mitjà el pare de Jaden i Willow Smith no va ser l'únic en rebutjar treballar amb Quentin Tarantino. De fet, a Kevin Costner també li van oferir un paper a la pel·lícula 'Django desencadenat', traduït a l'espanyol, però va haver de declinar el paper d'Ace Woody per problemes d'agenda. El seu substitut va ser Kurt Russell, que tampoc no va arribar a sortir a la pel·lícula, ja que el rodatge anava massa lent per al seu gust. Finalment, el director va decidir eliminar el personatge.

Kevin Costner
Kevin Costner

Sylvester Stallone va ser un altre dels actors que es va negar a participar en el famós llargmetratge. El motiu: "Tinc dues filles i el hobby d'aquest tipus és col·locar unes adolescents en un cotxe i estampar-les contra una paret. Això no està bé", va explicar l'actor.

L'èxit de Django desencadenat

El film de Quentin Tarantino narra la història de King Schultz (Christoph Waltz), un caçarecompenses alemany que segueix la pista a uns assassins, per cobrar pels seus caps li promet a l'esclau negre Django (Jamie Foxx) deixar-lo en llibertat si l'ajuda a atrapar-los. Ell accepta, ja que després vol anar a buscar la seva esposa Broomhilda (Kerry Washington), esclava en una plantació del terratinent Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

La pel·lícula va ser un rotund èxit en la indústria del cinema, i malgrat que Will Smith no va voler formar part d'ella, al seu lloc, hi va haver Jamie Foxx, que va rebre el Oscar al Millor Actor per la seva actuació. L'actor va oferir una interpretació magistral del personatge, i el seu treball va ser fonamental per a la bona fama del film.