Passen els anys, però ella no deixa de sorprendre'ns. És Pamela Anderson, mite eròtic d'un bon grapat de generacions a partir dels anys 90, activista contra el maltractament animal, exnòvia de Julian Assange i d'un futbolista que va jugar a la lliga espanyola (i amb el que va acabar molt malament) i, especialment, la independentista catalana més internacional. Als seus 52 anys, Anderson ha fet absolutament de tot: des de protagonitzar la mítica sèrie 'Els vigilants de platja' a vídeos pornogràfics molt cèlebres juntament amb Tommy Lee, líder de la banda musical Mötley Crüe. També ha experimentat notables canvis físics, confessant-se addicta a les operacions d'estètica. I la millor prova l'hem trobada a les xarxes, on ha aparegut una instantània de l'actriu i model el 1990 que deixa bocabadat.

Pamela Anderson 1990 @historyinmoment

Pamela Anderson 1990 @historyinmoment

Veure la Pamela feta una pubilla, amb el look californià, el somriure fresc i una mirada 'innocent' sobta i molt, si la comparem amb algunes de les seves fotografies més icòniques, o fins i tot amb l'aspecte que presenta a l'actualitat. Han passat gairebé 30 anys, sí, i cap de nosaltres suportaria la comparativa: el temps passa inexorablement per a tothom, per molta cirurgia que apliquis per contenir allò incontenible. Un incís: no diem que ara estigui ni millor ni pitjor, només assenyalem el que no és pot negar: que està irreconexible. 

Pamela anderson twitter

Pamela Anderson 'Baywatch' @pamfoundation

Anderson, defensora aferrissada de la causa independentista, i que no calla davant les injustícies del govern espanyol amb Catalunya, podria versionar el clàssic de Serrat amb aquella alegria: "Fa 30 anys que tinc 20 anys". Això sí, ningú ho diria.