Que el procés és un fet transversal del que es parla no només a Catalunya i a Espanya, és un fet. La qüestió catalana és en boca de molta gent i de vegades, de les persones més inesperades. Els exemples de Quebec i Escòcia no han passat desapercebuts i qui més qui menys dins la plana internacional política té una opinió sobre el que hauria de passar a Catalunya en un futur no molt llunyà. Sorprén, però, quan de vegades aquestes opinions formades provenen d'àmbits tan allunyats dels parlaments estatals i europeus com ho pot ser l'star system nordamericà o la indústria del show business.

clooney obama

The Inquisitr

I sorprén encara més que qui parli sobre Catalunya i Espanya no sigui un actor o una actriu coneguts pel seu activisme polític. George Clooney, Tim Robbins, Susan Sarandon i un llarg etcètera són la nòmina d'intèrprets que sovint aboquen comentaris sobre el que passa en els governs de diferents països del món. Ara, qui mica en mica està deixant clar que també té aquestes inquietuds és Pamela Anderson. Perquè la vigilante de la playa per excel·lència ha opinat sobre la independència. I s'ha mullat més que quan vestia els seus vestits de bany vermells i es capbussava en la ficció per salvar algun turista que s'ofegava a les platges de Califòrnia.

pamela anderson

Baywatch

Anderson, en una recent entrada al seu blog personal, ha escrit un article contundent que duu per nom "Catalonia", on pentina, i de quina manera, el govern i la monarquia espanyoles i defensa el dret a decidir dels catalans. Sota un gran dibuix d'una estelada, l'actriu escriu "La pregunta és si és un desastre que Catalunya es convertís en independent. No és una idea dolenta, si es gestiona de manera apropiada, i no és la fi del món. Més enllà del resultat final, els catalans haurien de tenir una oportunitat de tracte just similar al del referèndum per la independència escocesa al Regne Unit. Suport al poble català i el seu dret a determinar el seu futur i com governar els seus assumptes".

pamela anderson2

@pamelaanderson

Anderson, reconeguda per la seva defensa dels animals, aprofita per atacar l'anterior govern de Mariano Rajoy: "Els catalans s'han sentit reprimits durant molt temps i havien de fer alguna cosa. El Partit Popular és el tipus de partit que treballa sobre la base de la provocació i ha estat durant una dècada mostrant als catalans, i prèviament als bascos, un dit", apunta. No és difícil imaginar-se quin dels dits de la mà considera Anderson que el PP ensenya als que volen la independència. I encara apunta: "El govern espanyol ha sigut completament imbècil i ha alimentat aquesta provocació".

Rajoy i rei Felipe EP

EP

La Casa Reial tampoc se'n lliura: "La idea que Espanya és un país uniforme, és un mite. El País Basc, Catalunya... s'assemblen molt més a Europa que a Espanya. Espero que la monarquia se'n adoni, amb tot el que està passant ara, que els seus arguments són inútils i un fracàs". 

pamela anderson gtres 2

GTRES

La protagonista de Barb wire també destaca la identitat cultural de Catalunya i exalça la seva aportació a l'economia espanyola "sense obtenir gaire a canvi". L'actriu, per cert, segueix la diputada del PdCat Míriam Nogueras, va retuitejar sobre la vaga de fam dels presos polítics:

Anderson acaba el seu text amb un clar desig: "Estic amb el poble català i el seu dret a determinar el seu propi futur i com governar els seus assumptes. Els desitjo bona sort". Queda clar que Pamela Anderson no està disposada a que la possible independència de Catalunya arribi a ofegar-se algun dia.