La "paella" és un dels plats per antonomàsia de la gastronomia pàtria. Els guiris, si més no, és el que més coneixen. Ni que sigui el seu nom; pel que fa a elaboració, qualitat i presentació òptima, la cosa és diferent. I dramàtica. Ni tan sols els xefs més reputats la respecten, com la famosa recepta de Jaime Oliver amb xoriço. Però vaja, que no pensin que destrossar aquesta delícia és una cosa només d'estrangers, no cal sortir de les fronteres de l'Estat per assistir a desastres culinaris. Hi ha espanyols capaços de tot. Per exemple, Míriam Saavedra.

Que qui és la Míriam? Doncs una famosa VIP de Telecinco, o millor dit: una VIP quan hi havia VIPs a Mediaset. A veure, que Saavedra és peruana, país del qual va tornar de la mà de Carlos Lozano, presentador d'Operación Triunfo que va emigrar fa anys perquè a Espanya ja no li sortia feina. Van començar una història d'amor que, en trepitjar Madrid, va començar a esquerdar-se gràcies a l'explotació del romanç pels platós de la cadena. Va esclatar de forma violenta després de diverses anades, tornades i espectacles mantinguts en el temps. Un temps que Saavedra va aprofitar per imbuir-se de l'esperit espanyol i naturalitzar-se com a ciutadana del país. Amb passaport i tot. Això sí, a tot li dona el seu toc personal.

Carlos Lozanos Míriam Saavedra Telecinco
Carlos Lozano i Míriam Saavedra / Telecinco

Míriam Saavedra, ex de Carlos Lozano, un perill a la cuina

Un toc surrealista, divertit fins al ridícul i amb afany exhibicionista, d'aquell de fer-me casito, plis. Ella és exagerada en tot, als looks, a les frases i, clar que sí, al seu receptari gastronòmic adquirit. La nova Simone Ortega és Míriam Saavedra. Primera entrega: la "paella a mi estilo". Atenció perquè fa por. I una mica de fàstic, pel que fa a gustos. Una altra cosa és la conya que li posa a l'opereta. "Españolísima", ens garanteix durant un vídeo d'Instagram al·lucinant. Apuntin: ceba i tomàquet tallat en daus gegantins, alls, gingebre, soja, un rajolí paupèrrim de vi negre, llimona a dojo, arròs basmati i salvatge, cúrcuma... i "salchichas grandes". Ens recorda el tema de les mides, detall important. Deu ser el seu secret.

Salchichas paella Instagram
Les salsitxes a la paella de Saavedra / Instagram

Els secrets culinaris de la peruana naturalitzada com espanyola, al descobert

Qualsevol semblança amb una "paella" és pura coincidència, tot i que falten dos detalls que acaben d'arrodonir el disbarat. "Un huevón" ferrat coronant la cassola i, per què no dir-ho, el seu escot intentant desviar l'atenció i l'efectivitat de les papil·les gustatives, mentre fa pujar els likes de la publicació. El resultat, després de tota l'aventura, és el següent. I les reaccions, com és natural, no parlen de la seva traça als fogons. 

Paella Miriam Saavedra Instagram
La paella "españolísima" de Miriam Saavedra / Instagram

L'Espanya de Saavedra és així. Ben pensat, és millor que la que desitgen alguns partits polítics tan radicals com el receptari de l'estrelleta de televisió.