Pablo Motos és el rei de la TV a Espanya. Cada dia dirigeix, produeix i presenta el programa més vist a tot l'Estat excepte a Catalunya. Una xinxeta que té clavada a la sola: a Catalunya no és el líder. El seu soci, Jorge Salvador, és català, i el realitzador del programa Juan G. Rodríguez és català, tots dos ex-Arús. Però Motos, valencià, mai no ha connectat del tot ni amb el públic català ni amb la temàtica catalana. Mai no ha ocultat la seva proximitat al bloc PP, Vox i Cs i és obertament anti-indepe. Encara es recorda com va humiliar Oriol Junqueras empresonat en un gag de molt mal gust. 

Pablo Motos Macarena Gómez El Hormiguero, antena 3
Pablo Motos Macarena Gómez El Hormiguero, Antena 3

Aquest dijous El hormiguero ha aprofitat que tenia una convidada andalusa que viu a Catalunya. L'actriu cordovesa Macarena Gómez ha fixat la seva residència a una granja a un poblet de l'Alt Empordà amb el seu marit català Aldo Comas. I Motos, que s'ha documentat, aprofita aquesta "excentricitat", l'andalusa que viu a Girona per amor, per formular-li una pregunta que entusiasmarà a Carlos Carrizosa i a Ciutadans: l'equívoc que va tenir Macarena Gómez amb el seu fill Dante de 7 anys per culpa de rebre les circulars de l'escola en català.

Macarena Gómez Antena 3
Macarena Gómez Antena 3

Macarena Gómez converteix una pregunta bomba, els suposats problemes d'una andalusa que fa anys que viu a Catalunya per no entendre una circular de la pèrfida escola catalana que només les envia en català, en una divertidíssima anècdota. Ben jugat. Macarena: "La anécdota fue muy graciosa. Era una circular en catalán y la leí en diagonal. Digo 'Uy fiesta de disfraces, el niño tiene que ir vestido de cocodrilo'. Ya me ves a mí por Barcelona buscando un disfraz infantil de cocodrilo.  Al llegar al colegio le dije a la profesora 'Qué raro, no hay nadie más disfrazado de cocodrilo'. No había que venir de cocodrilo. La profesora me dijo 'No, es que la clase de tu hijo es la clase de los cocodrilos'. Se quedó vestido de cocodrilo todo el día". Macarena, molt hàbil, no culpa l'escola d'escriure només en català sinó que és ella, despistada, qui ho va llegir de pressa i sense fixar-s'hi. Bona.

Pablo Motos Macarena Gómez El Hormiguero, antena 3
Pablo Motos Macarena Gómez El Hormiguero, antena 3

Serà la mania que tenen les escoles bressol d'anomenar les classes amb noms d'animals, els cocodrils, els esquirols o les zebres. O serà que Pablo Moltos, valencià, ho preferiria tot escrit en castellà. El programa va ser líder a Espanya però no a Catalunya on va ser àmpliament derrotat per TV3 i Polònia (18,5% contra 12,5%). El presentador va lamentar un dia públicament que el seu programa perdia a Catalunya contra "¡un programa de setas!". Era el Caçadors de bolets, que també el derrotava de molt. A Motos, la moto li fa pana a Catalunya.