“Esta noche viene a divertirse a 'El Hormiguero'"... el 'Polònia' de TV3. I quin fart de riure, tu. Amb tot el xivarri sobre Pablo Motos i el seu particular sentit de l'humor, fonamentat en acudits insultants contra minories diverses, no podia faltar la repassada del programa satíric més vist de Catalunya, (17%, líder una setmana més), i el més esperat també des de la resta de l'Estat. Hi ha assumptes que provoquen un consum “en vena” via xarxes socials i plataformes audiovisuals. Doncs bé, en Pablo ja ha tingut el seu minut de glòria. Cosa que, coneixent el seu modus operandi i i el dels seus sequaços, no li farà gens de gràcia. La tropa motera trucant a TV3 i a Toni Soler en 3,2,1... Piticlín, piticlín.

L'actor Xavi Espinosa clava la imitació del presentador valencià. És un mestre, tot el que toca et fa petar de riure. El gag dissenyat pels guionistes reproduïa una escena clàssica del xou d'Antena 3, quan el presentador xerra amb les formigues amb aquell to tavernari i cuñao, per adreçar-se després al públic en una de les seves filípiques i moralines de basar de “todo a cien”. Tot parteix, evidentment, de la famosa frase de la mòmia decrèpita Alfonso Guerra, “ya no se puede hacer chistes sobre homosexuales ni enanos, excretada en aquell mateix plató amb la connivència, l'aplaudiment i la croqueta d'en Pablo Pablito. Aquest tall tan vergonyós, si és que no el recorden.

Doncs bé, el diàleg del Motos del 'Polònia' és de traca i mocador: “Me vais a permitir que me ponga serio, quiero compartir una reflexión. Hoy en día, ya no podemos reírnos de nada. Antes un cómico podía hacer humor con todo. Chistes de homosexuales, de gangosos... ¡pero ahora ya no! Y si lo haces, además, te cae un puto más gordo que el culo de Jennifer López”. Les formigues es pixen, clar. Però en Motos continua, seriós, reflexiu. Amb to greu de catedràtic: “Hoy en día, hacer un chiste políticamente incorrecto es como ir a un restaurante chino vestido de Snoopy. ¡Te comen vivo!Masclisme, xenofòbia, de tot. Sublim. L'esquetx passa del plató als passadissos del 'Polònia', amb un Pablo enrabiat: “¿Os reís de mí? Li responen que no, clar. “Això seria caure molt baix”. El d'Atresmedia s'enfada: “¿Me estás llamando enano?” La cosa acaba, evidentment, amb una trucada d'advertiment mafiosa, però que en realitat és un 'goodbye Lenin' de manual. L'han de veure, és una genialitat.

Pablo Motos Polonia TV3
Pablo Motos a 'Polònia' / TV3

Les xarxes, als peus de les ments pensants i malpensants del 'Polònia': “Està bé que apreteu a aquest impresentable”, “tenéis que contarnos lo que os dicen cuando os llamen”, “vull més, porfa...” I tant que sí. Ha nascut una estrella. 

Pablo Motos Polonia 2 TV3
Pablo Motos, Polònia / TV3

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!