Pablo Motos té la pell molt fina. Malgrat l'èxit indiscutible (i sovint incomprensible) de 'El Hormiguero', no acaba d'entomar les crítiques, proporcionals a les seves xifres d'audiència. Les bufetades li arriben de tot arreu, públic, convidats, indústria, companys, xarxes socials. I per temes habitualment recurrents, i que s'engloben en una categoria: ranci. Ell no entén res, fa editorials mirant a càmera i lamentant què dolenta n'és la penya, i quan s'empipa molt, però que molt, acciona un botó: el de la trucada de mòbil a mitjans o el de censurar continguts del seu espai a les xarxes. Aquest modus operandi l'hem vist últimament reflectit en diverses polèmiques.

Doncs bé, estem rumiant la possibilitat que el següent toc intimidatori que faci l'equip del xou d'Antena 3 sigui una conferència internacional. 'El número de Hollywood, ¡ya!', se sentirà des del despatx del valencià. Una trucada a la meca del cinema per cantar-li la canya a un actor VIP i reconegut, però que ha comès una temeritat: acostar-se massa al sol. Es cremarà. Resulta que aquest intèrpret de 55 anys, i recentment divorciat de la seva dona des d'en feia 27, està mutant. I cada dia s'assembla més a l'irrepetible presentador Motos, amb copyright universal per fer d'ell mateix. Ell és 'El Gran Showman', i no pas Hugh Jackman.

Hugh Jackman Gtres
Hugh Jackman / GTRES

No, va, parlem seriosament: atenció al que li està passant a Hugh Jackman, el mític 'Lobezno' de la saga 'X Men'. O el menjar de mig planeta estava en mal estat i hem començat a veure coses que no són, o l'actor i el presentador cada dia són més semblants. Cosa, d'altra banda, gens afavoridora per a l'australià, amb tots els respectes. Un usuari de l'antic Twitter ha penjat un fotograma del directe que en Hugh va fer fa unes hores al seu compte a Instagram, i la semblança és esgarrifosa. És la conversió de l'home llop, en viu i en directe. Fa cosa. Mai més el tornarem a veure amb els mateixos ulls.

S'ha de dir que, evidentment, no podem descartar totalment la mà de la IA per perpetrar una broma viral. Però, pecant d'innocència, concedirem versemblança al document per la confessió de l'autor de la piulada. A partir d'aquesta base, la resta. És a dir, l'incendi a les xarxes socials, amb mofes, comentaris sagnants i una perplexitat que compartim, i compartirem, com miserables. Tot lliga, sí.

Motos A3
Pablo Motos / Antena 3

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!