Pablo Motos, a cara descoberta. No és estrany sentir el presentador d’El Hormiguero deixant anar discursos carregats d’ideologia en un programa aparentment familiar. Unionista fervent i força escorat a la dreta, Motos camufla habitualment les seves soflames en forma de bromes, gags o comentaris sarcàstics que sovint apunten a una mateixa direcció: l’independentisme català. Però si normalment s’escuda en l’humor per carregar contra els indepes, aquest dimarts ha anat una passa més enllà, s’ha desempallegat del hihi-haha que tant el caracteritza i, amb posat seriós, ha deixat anar la que és probablement una de les frases més lamentables que ha pronunciat mai a la televisió.

Motos

Cristina Pardo

Cliqueu sobre la foto de Pablo Motos per veure el moment, al minut 15:30 | Antena 3

Durant una tertúlia en la qual participava la periodista Cristina Pardo, el presentador i els seus col·laboradors han parlat de les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. La periodista navarresa ha advertit que la previsió del Banc d’Espanya per a l’any que ve és nefasta, i que el deute públic espanyol podria arribar al 120%. Panorama desolador que Motos ha aprofitat per il·lustrar l’audiència i explicar-los que caldrà apujar els impostos. “A parte del impuesto de los ricos, que se hará, hay tres impuestos por los que se recauda dinero: el IVA, el IRPF y el impuesto de sociedades”, ha començat. Pardo n’hi afegeix un altre: “Incluso el de sucesiones, que en alguna comunidad autónoma lo han subido. En Catalunya lo han subido”. En aquest moment, Pablo Motos ha perdut els papers: “En Catalunya han aprovechado ahora que está falleciendo mucha gente para subir el impuesto de sucesiones”. El presentador d’El Hormiguero assegura que el govern de la Generalitat s’aprofita dels més d'11.000 morts catalans per augmentar ingressos. Els espectadors, astorats:

Però si el que Motos pretenia era deixar en evidència el govern català, l’únic que ha aconseguit és retratar-se ell mateix. I és que a més de miserable, la seva afirmació sobre la Generalitat és mentida. Va ser al desembre del 2019, dos mesos abans de la pandèmia, quan l’executiu de Quim Torra va anunciar un pacte amb els comuns per apujar l’impost de successions a les rendes més altes. Només Pablo Motos ha utilitzat els morts a Catalunya. I ho ha fet per atacar els indepes, quina sorpresa.