"Vine'm a buscar". Així comença la cançó de Txarango Una lluna a l'aigua i això semblava dir OT quan va triar un tema en català per primer cop en 17 anys de programa: anticatalanisme vine'm a buscar que t'estic esperant. Roberto Leal, el presentador andalús de les dues últimes edicions, va disculpar-se en nom de Gestmusic per aquesta tardança. Més de tres lustres per escoltar-hi una cançoneta de pop català sembla excessiu, i més per un programa íntegrament català. El seu "Ya era hora" va sonar a disculpes  quan donava pas a Miki, el terrassenc de 22 anys que va quedar favorit del públic amb aquesta actuació:

Alegria entre els tuitaires catalans que es van emocionar com qui descobreix una civilització perduda: català a prime time a TVE, una raresa. Tanta que la minoria d'ultres que miren el programa mostraven sense pudor ignorància i intolerància, que acostumen a anar de la mà: "polacos", "asco", "metido con calzador", "no es el momento","dialecto", "no es adecuado", "Muy mal" i el més significatiu: "Estamos en España":

miki txarangio ot tve

TVE

Eliminada l'estrofa "Des de Catalunya al món sencer", ja va dir Manu Guix que es feia per necessitats de durada del programa. Curiós en un show que dura més de 3 hores.  Però OT havia d'encabir totes les polèmiques del món per ressuscitar d'audiència, com fer debutar a TVE el raper C. Tangana, el mateix que va dir  "El rey es gilipollas y la reina una presentadora de TV". Tinet Rubira és el geni: una polèmica es menja una altra i els ultres tenen nous motius per abominar del programa musical de La 1. Va fer bona audiència: 15,6%. I sona l'última estrofa de la cançó "Puja la música. Crema la vida. Vine'm a buscar".