Joan Carles ha agafat la seva flauta de Bartolo, que tenía un agujero solo. I l'ha fet sonar. No al llit, sinó camí d'un resort de luxe on amagar-se de manera miserable després de fer les maletes i fugar-se d'Espanya. I a la que ha començat a fer-la sonar, han sortit del seu cau tots els palmeros majors del regne, com els ratolins del conte. Dels mitjans més ultres, com Alfonso Ussía. Però evidentment, també del Congrés dels Diputats.

joan carles

Joan Carles

Des de Pedro Sánchez a Santiago Abascal, molts s'han omplert la boca elogiant la decisió de l'emèrit, cridant "V.E.R.D.E" als quatre vents, justificant la fugida i omplint-se la boca amb la unitat d'Espanya i bla, bla, bla. També Cayetana Álvarez de Toledo, com no podia ser d'una altra manera.

cayetana alvarez toledo efe

Cayetana Álvarez de Toledo (Efe)

La marquesa, fidel al seu estil, ha fet el que fa sempre, posar-se la capa de justiciera per defensar atacant. Parla de Joan Carles, però ho fa dirigint-se a tots els que ella odia. Com si fos Sylvester Stallone en pla macarra en una de les seves pel·lícules, Cayetana amenaça: 

 Aquest posat de perdonavides, però, ha inspirat el diputat d'EH Bildu al Congrés dels Diputats, Oskar Matute. Un Matute a qui les paraules de la portaveu popular han evocat més a un altre personatge, amb capa, antifaç i envoltat de rat-penats, que ha estat acollit per la xarxa amb mofa màxima:

Que Teodoro García Egea es vagi posant les malles verdes i el vestit vermell de licra per fer de Robin.