En plena crisi sanitària, Bertín Osborne fa el que millor sap per col·laborar en la lluita contra el coronavirus: amb una copa entre les mans, brinda per Espanya, pels Borbons, per la Guàrdia Civil i per l’exèrcit a Catalunya. Eficaç? No gaire. Però segur que s’ha quedat ben a gust. Brindis per aturar l’epidèmia precisament d’una persona condemnada per un frau fiscal milionari. L’aristòcrata recorda també els metges i infermers que treballen aquests dies en condicions precàries: “Cuando veo a esos sanitarios envueltos en bolsas de basura para evitar los contagios, siento vergüenza pero veo un país grande”, assegura. Gran com la cara dura que pot tenir algú que diu això alhora que ha estafat milions d’euros a Hisenda. Si els defraudadors paguessin, potser el pressupost en bates i mascaretes seria major. Mentre els fans l’aplaudeixen, alguns l’assenyalen. Com el locutor de ràdio Òscar Dalmau, indignat amb el discurs d’en Bertín.

Bertin Osborne

@bertinosborne

Oscar Dalmau @philmusical

@philmusical

El presentador de La Competència publica captures de pantalla d’uns retalls de premsa sobre les corrupteles del madrileny. Una investigació senzilla: amb una cerca ràpida a Google hi apareixen desenes d’articles sobre els seus fraus al fisc. “Cárcel para Bertín Osborne por fraude fiscal”, publicava El Periódico l’any 2003, tot i que no hi va entrar perquè era la seva primera condemna. Diari 20 minutos: “Bertín Osborne paga su deuda de 5 millones con Hacienda trece años después”. I un altre d’El Periódico: “Bertín Osborne, otro de los nombres de los papeles de Panamá”. Irat per la hipocresia del presentador, Dalmau també el sentencia:

Bertin Osborne dit Joan Carles Telecinco

Mediaset

“Un altre patriota que s’omple la boca lloant Espanya per blanquejar la seva cara de defraudador”, el fueteja. Que algú li comenti a Bertín que el millor per combatre la COVID-19 és dotar el personal sanitari d'equipament amb els impostos de tothom, i no els brindis pel rei i els militars.