"Hoy no estoy aquí para criticar a nadie ni a nada. Hoy estoy aquí para deciros que somos un país grande". Així comença Bertín Osborne una gravació en ple confinament pel coronavirus que acaba de penjar al seu Instagram. Però per molt que s'ha omplert la boca, era d'esperar, no ha complert la promesa. Perquè com es veia a venir, entre mig d'una proclama sobre Espanya, sobre els Borbons i sobre les forces de seguretat, ha deixat anar un regalet cap als indepes.

bertin copa

@bertinosborne

Copa en mà, com si estigués fent una sobretaula de café, copa y puro, el discurs d'Osborne ha estat ple de tòpics cuñaos que ja van de sèrie amb el personatge. Per exemple, la rancúnia cap al sobiranisme català: "Cuando vemos a las fuerzas armadas hacer un hospital inmenso... Fuerzas armadas a quienes les han pedido que no fueran a una parte de España porque a lo mejor les infectaban, han ido y lo que han hecho es desinfectarles". Cara de chúpate esa per rebre la claca dels palmeros habituals.

bertin losantos

@bertinosborne

Dels dos minuts que dura el vídeo, més de la meitat els dedica a proclamar les virtuts de la guàrdia civil, de l'exèrcit i dels cossos de seguretat. És curiós com algú pot fer que un agraïment als ciutadans per fer front a una pandèmia sanitària derivi en un panegíric sobre les forces armades amb tuf de Barón Dandy. Però si hi ha un Capitán Patriota capaç de fer-ho, aquest és Bertín. Quedin-se amb la darrera frase, amb la copa alçada: "Viva la Guardia Civil, Viva las fuerzas armadas, Viva el Rey y Viva España"...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Bertín Osborne (@bertinosborne) el

Que algú li digui a aquest senyor que hi ha qui està fent molt més en la lluita contra el virus que l'exèrcit o Felip. A veure si quan es prengui la següent copa i torni a brindar, se'n recorda d'afegir en els seus Vivas als doctors, infermeres, epidemiòlegs i investigadors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat