No falla. No hi ha dia que algú, amb raó, alci la veu i s'indigni pel que ha vist, o més ben dit, ha patit, quan puja a algun transport públic de Barcelona. Sovint ens trobem a les xarxes les confessions de diferents persones que esclaten, fartes de viure situacions lamentables quan pugen dalt d'un bus o quan es fiquen dins d'un vagó de metro de la capital catalana. Sovint, pujar en un dels transports metropolitans de Barcelona és una entrada a un món on no saps què t'espera quan baixes les escales cap a l'andana del metro o quan puges l'esglaonet cap al bus. Sovint, el que vivim en un transport públic és francament desagradable, ja sigui amb alguns passatgers intolerants i maleducats que es pensen que van sols i posen la música a todo trapocom li va passar a l'actriu Estel Solé; ja sigui per algun conductor perdonavides que sembla que gaudeixi veient com arribes traient el fetge a la parada i piques la porta perquè t'obri, quan encara no ha tornat a posar-se en marxa, ja sigui per les deficients condicions dels metros o dels autobusos.

julianacanet 282794430 1022562765319424 2171781795159690509 n
Juliana Canet / @julianacanet

Tot i que en la foto la veiem en un vagó de metro, fa uns dies, la locutora, influencer i creadora de continguts audiovisuals Juliana Canet, a qui podem escoltar cada dia copresentant el programa Adolescents iCat, va esclatar indignada pel que li va tocar patir quan va agafar un autobús a Barcelona, una ciutat que darrerament està vivint una onada de calor amb temperatures que passen amb escreix els 30 graus, tot i que encara no som a l'estiu. Però alguns busos es pensen que encara som a l'hivern i a la Canet se li va escalfar no només el cap, sinó també el pap, dient en veu alta el que molts pensem: "Hola TMB. Teniu previst posar aire condicionat als vostres busos o això estaré pagant gairebé tres euros el viatge per un forn amb rodes durant tot el putu estiu? No teniu vergonya em venen ganes de punxar les rodes de tots els vostres busos". Més clar no es pot dir. I qui ara s'ha indignat de mala manera, per motius diferents, és algú a qui també podem sentir de tant en tant a Catalunya Ràdio, però també a 8TV i en d'altres espais: Òscar Broc.

Òscar Broc, La Sexta
Òscar Broc, La Sexta

L'irònic i finíssim col·laborador, per exemple, de La tarda de Catalunya Ràdio o de l'Aruser@s de La Sexta, és un passatger habitual dels transports públics. Agafa sovint el metro, i ja en plena pandèmia va posar el crit al cel en veure com anaven alguns vagons: 

Aquest comentari el va fer en plena pandèmia, però ara, maig del 2022, tot i que la situació ha millorat clarament, encara no està del tot superada. De fet, tot i que les mascaretes no són obligatòries ja a cap botiga o establiment, restaurant o local, sí que ho continuen sent als transports públics, uns llocs que aglutinen una gran quantitat de persones en el mateix espai reduït, amb les cares de la gent molt a prop els uns dels altres. Per alguna cosa serà, doncs, que segueixi sent necessària la mascareta en llocs així. Ara bé, el que és indecent és que l'obligatorietat sigui només per a alguns. I que quan es veuen segons quines imatges, les respostes que es donin siguin, o bé nul·les, o bé indignants. Explica Broc el que ha vist i viscut aquest matí: "Ni un solo turista con mascarilla en todos los vehículos habidos y por haber de TMB Barcelona. Hablo de mucha, mucha gente. Ni un solo trabajador o miembro de seguridad de TMB Barcelona que les diga que se la pongan. Barcelona en estado puro. Una broma de mal gusto":

I té tota la raó. Certifiquem el que ell apunta, perquè també ens hi hem trobat amb aquesta imatge. El que també és intolerable és que després de les queixes d'alguns usuaris, les respostes rebudes siguin de traca. O com ell mateix ha dit en saber-ho, "Vaya huevazos":

Barcelona, ciutat sense llei... i sense mascaretes al metro... Això sí, Barcelona, ciutat de turistes... Poques coses ens passen.