Ha quedat constituït el nou Parlament de Catalunya, queda inaugurada la XIII Legislatura de la democràcia amb més diputats indepes que mai. I malgrat aquesta eufòria en les files sobiranistes, hi ha qui es pregunta si aquesta cambra on resideix la sobirania del país és realment sobirana. El TC ha dit que no pot debatre sobre la Corona. I tampoc es pot debatre d'independència. Amb aquest context, ¿de què serveix ser més independentista que mai? Un dels analistes més àcids de la realitat és Òscar Andreu:

tuits oscar andreu

oscar andreu Ig

Òscar Andreu, TV3

El co-presentador de l'Està passant dels dimecres no abandona mai el seu realisme. En temps d'incerteses, res millor que el sarcasme per entendre la realitat. El poble va votant i el Parlament va fent veure que fa la independència mentre la realitat és crua, com els dos tuits: "Amb l'energia de fer creure que el Parlament és sobirà es podria il·luminar mig planeta". Compte que no només es refereix als diputats, també als ciutadans: "Amb l'energia dedicada a fer creure que ets sobirà en tindries prou per ser sobirà".

oscar andreu TV3

Òscar Andreu a Està passant, TV3

El programa de Toni Soler i Jair Domínguez lluita cada dia contra un transatlàntic, Pasapalabra. El dimecres amb Òscar Andreu en bata blanca va fer un boníssim 16,7% però per sota del 19,7% de programa d'Antena 3 que guarda dos milions d'euros pel guanyador. Hi ha qui abans del realisme sarcàstic que analitza la dura realitat prefereix endevinar paraules per la inicial. Amb la S, vell somni del Parlament català: sobirania.