Era d'esperar. Des que Laura Borràs és la candidata oficial de JuntsxCat a presidir la Generalitat de Catalunya, ha començat a rebre per terra, mar i aire. Des de Catalunya. I des Madrid. Concretament, des d'El Español de Pedro J. El seu diari escriu un article repugnant sobre la política catalana i el seu suposat passat com a protagonista d'un anunci de la tele de l'any 1994.

Laura Borràs ACN

Laura Borràs (ACN)

Escriu el mitjà que Borràs era un dels rostres d'un espot de la marca de refrescos Kas amb una cançó d'aquelles que no et podies treure del cap, una versió d'un tema d'Álex de la Nuez (el d'Álex y Cristina) amb una tornada que perforava les 24 hores: “Por eso dame, dame, dame, dame, dame, dame, dame, dame, dame Kas, vivo Kas, 24 horas Kas”. En ell s'hi veia una parella que entra en una discoteca i que acaba petonejant-se a la llum de la lluna després que una gogó vestida de negre balli al costat del nòvio.

Una anada de l'olla penosa i sense fonament: "¿Cómo acabó la pareja? La pareja acabó bien: besándose en un banco a la luz de la luna. ¿Cómo acabó la gogó? La gogó acabó aún mejor: es la nueva candidata de JxCat para presidir la Generalitat de Cataluña. Una experiencia profesional anecdótica, ya que no consta que se prodigase más en el mundo de la publicidad ni en el de las artes escénicas. Pero ahí queda". Segons ells, aquest és el "Fotograma del videoclip en el que aparece Borrás con sombrero blanco"...

borras kas español

Asseguren que Borràs tenia llavors 24 anys i que va participar en l'anunci de la marca basca de begudes abans de saber que es dedicaria a la política. Ha estat la mateixa candidata qui ho ha desmentit rotundament al programa de Xavier Grasset, Més 324: "És una informació que ha vingut a refrescar aquest inici de campanya... L'allau de comentaris i tics masclistes és lamentable. Suposo que és el reflex d'una societat que cal canviar. Ja hem enviat un requeriment perquè rectifiquin".

borras mes 324

Laura Borràs al 'Més 324' (TV3)

També ha parlat del to masclista i denigrant, i de la falsedat total del text, Pilar Rahola, que no ha estat tan diplomàtica com Borràs per comentar què li ha semblat el que s'ha llegit a El Español:

Dame, dame, dame más, deien a l'anunci... Preparem-nos perquè vindrà molta més brossa des dels altaveus unionistes de Madrid. Però, fent referència a l'anunci, ni Kas, no perdin un minut amb les seves misèries.