Barcelona va estrenar la fase 1 de la desescalada i molts ho van celebrar sortint a terrasses, places i jardins. Afortunadament no vam veure xous d'inauguració com a Madrid. Una gentada, això sí. Feia molt de temps que no es veien aquestes imatges, tret de la platja de la Barceloneta, és clar. I sorprèn. Sorprèn perquè de la mateixa manera que molts només pensen de tornar a la vida abans del coronavirus, d'altres tenen por, incertesa i prudència. Un debat que és polèmic, donant peu a discussions a cada fotografia. I en són moltes. 

Aquesta, per exemple, pertany a una usuària de Twitter que viu a la Plaça del Sol de la Vila de Gràcia. Un indret atapeït durant anys i panys en ser punt de trobada de referència. Qui no ha fet una cervesa o un cafè allà? Bé, doncs amb l'obertura de terrasses molts han recuperat l'espai perdut. Ara bé, prenent, pel que sembla, mesures bàsiques com la distància de seguretat. Una estampa que s'ha d'aplaudir, sobretot comparat amb d'altres espectacles. Tot i això, són moltíssims els que s'indignen i ho troben com un risc i una temeritat. Una opinió que no comparteix el locutor i xouman Òscar Andreu, que veu "ordre i obediència".

Òscar Andreu TV3

Òscar Andreu TV3

terrassa bar Barcelona coronavirus EFE

terrassa bar Barcelona coronavirus EFE

Arrancar és molt necessari, però no serà gens fàcil. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat