Primer dia de platges obertes a Barcelona. Fase 0.5. Obertes, però, amb restriccions. Ni prendre el sol, ni banyar-se. Sembla fàcil d'entendre. Potser no ajuden les contradiccions del govern municipal, és cert. Però el sentit comú tampoc sembla petar gaire fi. El coronavirus és un mite a la Barceloneta. Ni contagia, ni mata, ni res. I així lluïen aquest matí, com hem pogut veure a Els Matins de Lídia Heredia a TV3.

 

De gom a gom, sense respectar distàncies, estirats a la sorra, banyets... només faltava la nevera, la tenda i els altaveus a tot drap. Així ha respost part de la ciutadania a una mesura que havia de servir d'alleujament, però que ha esdevingut una mena de festa major. Serà que, després de les ridícules imatges del gimnàs a l'aire lliure enmig del Passeig, i que ha estat precintat, els mateixos gimnastes optaven per la sorra i el mar. Ras i curt: fer el que els hi roti. De fet, els testimonis captats pel programa feien vergonya aliena. Gracietes i picaresca sense pudor. La xarxa ha reaccionat amb una onada, però d'indignació.

Platges BCN fase 0 TV3infraccions platja BCN TV3

Heredia platges TV3

Lídia Heredia platges Barcelona obertes coronavirus TV3

Sempre posem la lupa sobre els polítics i els experts sanitaris. Però la gent s'ho hauria de fer mirar. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat