Ja és oficial: el coronavirus és a Catalunya. S'ha confirmat el primer positiu a casa nostra, una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona, que va viatjar al nord d'Itàlia fa setmanes, focus de l'expansió en aquell país. La notícia ha estat confirmada pel departament de Salut de la Generalitat a través de Joan Guix, el seu secretari. La pacient es troba ingressada a l'Hospital Clínic, on l'han fet les proves pertinents, que revelen el contagi. 25 persones que han tingut contacte amb la malalta han estat confinades per realitzar-los un test que, tot i la reputació i la professionalitat dels serveis sanitaris catalans, ha de ser confirmat per les autoritats mèdiques espanyoles: "Esperem la reconfirmació de Madrid sobre el primer positiu per coronavirus a Catalunya, però el test de l'Hospital Clínic ja dona un 99% de fiabilitat"

Joan Guix Assumpta Ricard coronavirus Catalunya EFE

Joan Guix Assumpta Ricard coronavirus Catalunya EFE

Aquesta dependència dels resultats del Centre Nacional de Microbiologia espanyol ha encès els ànims del locutor de RAC1 Òscar Andreu, que no s'ho pot explicar. O millor dit: malauradament, només hi ha una explicació: "hispanocentrisme nivell ‘no saber 100% si estàs malalt fins que no t’ho confirmin des de Madrid". Els seguidors de l'humorista li donen la raó, incrèduls davant la situació. Sembla que Catalunya no en sap prou, i que hem de demanar consell a 'papá y mamá' Espanya.

oscar andreu

Òscar Andreu @oscarandreu

Coronavirus Italia Europa Press

Coronavirus Itàlia Europa Press

Cert que els protocols sanitaris s'han de complir i que qualsevol mesura no està de més davant l'alarma per l'epidèmia, però hi ha situacions que clamen al cel. Si Catalunya i l'Hospital Clínic (en aquest cas) no estan preparats en matèria sanitària, que li diguin a Joan Carles de Borbó, per a que vagi buscant un altre hospital de referència. Per exemple.