Encara couen les paraules d’Oriol Mitjà sobre la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat. L’especialista en malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol ha carregat durament contra el Govern, la consellera de Salut i la classe política. Declaracions aquest dijous a Planta baixa de TV3 i Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, que han rebut la contrarèplica de Laura Rosel. “A la consellera Alba Vergés li falten coneixements en medicina i en salut pública, i li falta humilitat per escoltar els experts que en saben” o “centenars de morts es podien haver evitat si no hagués estat per les polítiques governamentals fluixes” són algunes de les crítiques del doctor. Des dels micròfons d’El matí de Catalunya Ràdio, la presentadora respon amb contundència.

oriol mitjà TV3

Després de les dures declaracions d'Oriol Mitjà contra la gestió del Govern, Laura Rosel respon amb contundència | TV3

A les vuit en punt, l’endemà de la censura de Mitjà a l’executiu català, Rosel reacciona i diu això als oients: “El que no ajuda gens, ni a l’estat d’ànim, ni a la confiança en el sistema, són declaracions com les de l’Oriol Mitjà acusant el Govern d’incompetent i de tenir un lideratge fracassat. Fins i tot assegura que es podrien haver evitat morts, és una acusació molt greu”, denuncia la periodista. “I la gent del carrer no té ni idea de si Mitjà té raó o no, de si el Govern ho fa millor o pitjor... Només sap que porta un any molt complicat, amb tot de cap per avall, quedant-se a casa, patint, fent una vida no normal, en molts casos amb familiars malalts o morts, molts altres sense feina o amb un ERTO...  Prou desconcertant és tot plegat per haver d’escoltar ara un dels metges de la pandèmia carregant-se la confiança en el Govern, sigui del color que sigui, sigui veritat o no. Ara això no tocava”.

Rosel ataca i Mitjà es defensa. A les xarxes socials, l’exassessor de la Generalitat durant la desescalada es mostra sorprès. “Quin editorial! Més crítica, més informació i més transparència per millorar les mesures de contenció”. Insinua també que la presentadora parla per boca d’algú altre: “M’atreveixo a dir que això no ho has escrit tu”. Més tard ha afegit una altra piulada, aquest cop matisant la frase anterior: "No et vull ofendre ni tampoc dic que parlis al dictat. Però tu i jo haviem discutit sobre aquest tema i crec que l'editorial no reflecteix la teva opinió. Potser es que no et conec prou i aleshores et demano disculpes".